PDA

Zobacz pełną wersję : Pobieraczek, przedsądowe wezwanie do zapłaty, e-maile, Pobieraczek5 - opinie

Strony : 1 [2] 3 4 5 6 7

Nie zarejestrowany
20-11-2011, 21:47
W sierpniu mineło 2 lata od zarejestrowania na ,,złodziejaszku,, na początku jak wszyscy meile ,pogrószki a dzis mam pisemne wezwanie od komornika ale jest to jakies ksero bo orginalnej pieczatki to ja tu nie widze!!!
I.koszty postepowania sadowego -156.00
1.-koszty nalezne pełnomocnikowi prosesowemu za udział w rozprawach przed sadem powszechnym w postepowaniu zwyklym -60.00zł
2.-wpis sadowy-30.00zł
3.-koszty zwiazane z nadaniem wyrokowi klauzuli wykonalnosci 66.00zł
II.-koszty postepowania egzekucyjnego-co najmniej 215.00zł, w tym
1.-koszty nalezne pełnomocnikowi procesowemu za udział w postepowaniu egzekucyjnym -15.00zł
2.koszty postepowania egzekucyjnego -co najmiej 200.00zł
III.ODSETKI NALEZNE DO ZAPLATY DO DNIA ZAPLATY -NALICZANE ZA KAZDY DZIEN ZWŁOKI
IV.ZALEGŁA OPŁATA ZA USŁUGE POBIERACZEK5(12MIESIECY)-94.80
Zeby było ciekawie e-mail jest moj ale adres IP:juz nie!!! co ciekawe pobieraczek zlecil kancelarii radcy prawnego Dariusza Knery.

i co wy na to ?
dajcie jakąs rade.
co z nimi zrobic ?????

haha dobre Komornik nie wzywa :). lol nie wiem ludzie gdzie wy się rodzicie na jakim świecie, no chyba że to znowu pracownik oszustów z pomorza. Żeby wlazł ci do domu komornik musi być sprawa sądowa, a takiej nie było i nie będzie. sprawy sądowe by wykończyły pobieraczka, okazałoby się nagle , że to po prostu zwykli oszuści są. A może ty podpisałeś kwity o dobrowolnemu poddaniu się egzekucji, ale znów skąd byś mógł to podpisać jak ty z nimi nawet umowy nie masz, a jak ktoś twierdzi, że masz to powiedz mu że jest kretyn i niech spada na drzewo.

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 08:54
tez się tam zalogowalam i nie będe płacic . Kiedyś nawet czytałam w gazecie o dziewczynie która pozwała ich do sądu i wygrała.

Tylko czy mazna usunac konto z tamtad?

gość
21-11-2011, 12:39
dziś dzwoniłem do uokik polecam każdemu kto się boi i chce płacić. Numer infolinii to 800 007 707. Kazano mi nie płacić bo jest to zwykłe straszenie, nie mają żadnej mocy prawnej

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 14:19
Bardzo proszę o pomoc !

Właśnie dzisiaj dostałam przedsądowe wezwanie do zapłaty !
Mam dopiero 12 lat, ni jestem osobą pełnoletnią.
Piszą że mam im zapłacić 94,80 zł w ciągu 7 dni !
Proszę pomóżcie, co mam robić ?
Płacić nie ?

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 17:38
ja też dostałem list po roku że musze zapłacic za pobieraczka i straszą mnie sądem co robić

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 19:44
ja też dostałem list po roku że musze zapłacic za pobieraczka i straszą mnie sądem co robić

słuchajcie mam dla was dobra wiadomosc ! nie płacic to jest zastraszanie i oni na tym bazuja ! nic zadnej kary nie bedzie moja kuzynka i jej chłopak a takze jej kolezanka weszli tam w 2010 roku i totalnie to olali . i do tej pory nic cisza .powiem wam to ostatni raz i juz wiecej nie wejde na to forum .nie płacie oni na tym bazuja .posłuchajcie mej rady powodzenia zycze :P

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 19:47
słuchajcie mam dla was dobra wiadomosc ! nie płacic to jest zastraszanie i oni na tym bazuja ! nic zadnej kary nie bedzie moja kuzynka i jej chłopak a takze jej kolezanka weszli tam w 2010 roku i totalnie to olali . i do tej pory nic cisza .powiem wam to ostatni raz i juz wiecej nie wejde na to forum .nie płacie oni na tym bazuja .posłuchajcie mej rady powodzenia zycze :P

a jeszcze jedno ja tez w to depnałem ale po tym co dzisiaj mi powiedziała to to rownież olewam , kuzynka miała jeszcze gorzej bo podała fauszywe dane XD

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 19:51
tez się tam zalogowalam i nie będe płacic . Kiedyś nawet czytałam w gazecie o dziewczynie która pozwała ich do sądu i wygrała.

Tylko czy mazna usunac konto z tamtad?

co z tego ze masz tam konto jak nie sciagasz i nie przesiadujesz to co ci zalezy oni sami cie wypieprza albo jeszcze raz sprobuja cie zastraszyc :P a jeszcze jedno jakby wogule dało sie z tamtad sciagac :P

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 19:58
Bardzo proszę o pomoc !

Właśnie dzisiaj dostałam przedsądowe wezwanie do zapłaty !
Mam dopiero 12 lat, ni jestem osobą pełnoletnią.
Piszą że mam im zapłacić 94,80 zł w ciągu 7 dni !
Proszę pomóżcie, co mam robić ?
Płacić nie ?

posłuchaj dziweczyno jestes niepełno letnia . powiem ci 2 rzeczy .

1.dziecko niepełnoletnie nie moze zawzec umowy bez zgody rodziców .
2 wiedz jesli rodzic nie podtwierdzi ze zgodzili sie to nie ma sprawy i moga cie zaprzeproszeniem w dupe pocałowac .:P

a po 3 to sa oszusci i na zastraszaniu bazuja . oczywiscie ja tez w tym siedze od 15 dni jestem pełnoletni i to olewam :D

spokojnie głowa do gory :D mozesz spac spokojnie na 100 %

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 20:10
a jeszcze jedno ja tez w to depnałem ale po tym co dzisiaj mi powiedziała to to rownież olewam , kuzynka miała jeszcze gorzej bo podała fauszywe dane XD

jak to jeszcze gorzej...? ja tez podalam falszywe dane... :(

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 20:26
też się zalogowałam tam przez przypadek....jednorazowae logowanie i teraz dostaje te same wszwania do zapłaty

co mam zrobić????zapłacić ???-prosze o wiadomość... saraa_18@wp.pl

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 20:27
ja dzisiaj zrobiłem test pobieraczka, udało mi się ściągnąć gre przez pobieraczka (dopiero po 30 minutach), ale zamiast bardzo szybkiej prędkości to pobierało mi normalnie jak zawsze (dowód że to są oszusty, piszą że prędkość do 25mb/s a tak nie jest) ale jak chciałem ją zainstalować to laptop przez 5 minut się zawiesił, nie wiem czemu ale potem normalnie działał a instalka się nie uruchomiła czyli wychodzi na to że pobieraczek to jeden wielki pic na wode!!!

Nie zarejestrowany
21-11-2011, 20:55

jak to jeszcze gorzej...? ja tez podalam falszywe dane... :(

chodziło mi o to ze za podanie fauszywych danych jest gorsza kara niz za podanie prawdziwych .ale nie martw sie to pic na wode mowie wam ze oni zastraszaja i na tym bazuja dziekuje za uwage :D a i jak wy bedziecie tak im odpisywac to nie przestana was nekac i beda tak was psychicznie meczyc ze pekniecie i zapłacicie ! nie dajcie sie tym oszustom to szczera prawda. i nie pierdulcie co macie zrobic tojasne zeby nie płacic . słuchajcie jak my nie bedziemy płacic oczywiscie wszyscy to wiecie jaki to bedzie miało pozytywny wpływ na to :P :D nikt nas nie bedzie zmuszał !!!!

Nie zarejestrowany
22-11-2011, 09:49
a na czym się sprawa skończyła??- bo było to nagłośnione w mediach tv radiu???
co robić jeśli się nie korzysta i podało byle jakie dane osobowe????

Nie zarejestrowany
22-11-2011, 09:55
a na czym się sprawa skończyła??- bo było to nagłośnione w mediach tv radiu???
co robić jeśli się nie korzysta i podało byle jakie dane osobowe????

nie wiem naczym sprawa sie sonczyła i tego chyba nikt nie wie olej to poprostu

Nie zarejestrowany
22-11-2011, 18:02
haha dobre Komornik nie wzywa :). lol nie wiem ludzie gdzie wy się rodzicie na jakim świecie, no chyba że to znowu pracownik oszustów z pomorza. Żeby wlazł ci do domu komornik musi być sprawa sądowa, a takiej nie było i nie będzie. sprawy sądowe by wykończyły pobieraczka, okazałoby się nagle , że to po prostu zwykli oszuści są. A może ty podpisałeś kwity o dobrowolnemu poddaniu się egzekucji, ale znów skąd byś mógł to podpisać jak ty z nimi nawet umowy nie masz, a jak ktoś twierdzi, że masz to powiedz mu że jest kretyn i niech spada na drzewo.
sprostuje to co napisałam -jest to wezwanie pisemne do zapłaty a nie ze mam sie wstawic do komornika , co tu pisac jesli sie rejestrowałes/as sie na pobieraczku to poczekaj na takie pisemko a w tedy odpisz mi bez cwaniakowania sie , bo nie sztuka napisac to co slina przyniesie ci na jezyk!!!

Nie zarejestrowany
22-11-2011, 19:07
ja wlasnie dzisiaj dostalam przedsadowe wezwanie do zaplaty,i nie wiem co robic, strasza mnie wezwaniem do sadu, jedyne co mnie martwi i neka w tej chwili to jest to, ze podalam im swoje dane, i list przyszedl na moj adres i w ciagu 7 dni mam im zaplacic 94,80! pomijam fakt, ze w ogole nic tam nie sciagalam, bylo to w tamtym toku, tj 8 lipca 2010, wiec tak naprawde ja juz chce zaplacic, ale znajomi mowia, zebym nie dala sie naciagnac!pomozcie!

Nie zarejestrowany
22-11-2011, 20:01
sprostuje to co napisałam -jest to wezwanie pisemne do zapłaty a nie ze mam sie wstawic do komornika , co tu pisac jesli sie rejestrowałes/as sie na pobieraczku to poczekaj na takie pisemko a w tedy odpisz mi bez cwaniakowania sie , bo nie sztuka napisac to co slina przyniesie ci na jezyk!!!

Ty już cieciu malinowy lepiej nic nie pisz i nie rób z siebie pośmiewiska, jak nie wiesz co masz napisać i jak sklecić dwa zdania z sensem, żeby potem sprostowań nie pisać, to złam se klawiaturę a komputer oddaj biednym dzieciom przynajmniej dobry uczynek zrobisz :).

dfgdf
22-11-2011, 22:02
Jeśli podaliście prawdziwe dane personalne, adres zamieszkania, pogróżki będą wysyłać wam listownie. Jeśli natomiast wiadomości od nich dostajecie tylko na maila, nie znają waszego nazwiska i adresu, można namierzyć was poprzez adres IP, lecz pierw dostawca internetu musi ujawnić dane, jest to tylko możliwe na wniosek prokuratora ponieważ w internecie obowiązuje zasada anonimowości. Egzekucja komornicza może odbywać się bez sądu lecz pod warunkiem, że sąd nadał firmie klauzulę wykonalności. Radził bym udać się na konsultację do jakiegoś prawnika, widzę że jest was sporo więc zrzutka po kilka złoty wystarczy.

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 08:14
Jeśli podaliście prawdziwe dane personalne, adres zamieszkania, pogróżki będą wysyłać wam listownie. Jeśli natomiast wiadomości od nich dostajecie tylko na maila, nie znają waszego nazwiska i adresu, można namierzyć was poprzez adres IP, lecz pierw dostawca internetu musi ujawnić dane, jest to tylko możliwe na wniosek prokuratora ponieważ w internecie obowiązuje zasada anonimowości. Egzekucja komornicza może odbywać się bez sądu lecz pod warunkiem, że sąd nadał firmie klauzulę wykonalności. Radził bym udać się na konsultację do jakiegoś prawnika, widzę że jest was sporo więc zrzutka po kilka złoty wystarczy.

Tylko po co prawnika, mózgu nie masz, oni prawnie nie mogą nic zrobić, mogą tylko zastraszać ludzi listownie bądź mailem. Następny prawnik teoretyk ffs. To jest oszukańczo złodziejska firma, która przy pierwszej rozprawie w sądzie zostanie zdemaskowana. Przez takich nieuków jak ty, jest całe to zamieszanie z pobieraczkiem.

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 08:16

Haha następny doktor prawa się znalazł :). Wyczułeś zysk, tu się nie pożywisz. Zacznij zarabiać uczciwie.

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 11:52
podobno że sprawę ta firma już miała, przegrali a teraz się odwołują

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 14:35
podobno że sprawę ta firma już miała, przegrali a teraz się odwołują

I będzie miała więcej :), i nie trzeba do tego żadnych pseudo-prawników ani stron tłumaczących, ze czarne jest białe a czarne białe, robiących wodę z mózgu dobrym ludziom, którzy nieopatrznie byli kliknęli tam gdzie wcale nie mieli zamiaru kliknąć, zwiedzeni na manowce stertą stron przekierowujących ich do oszustów z pomorza, którzy tak naprawdę oprócz listów pseudo-windykacyjnych z groźbami nic kompletnie nie mają do zaoferowania :(.

Nie zarejestrowanyĘDRIU
23-11-2011, 17:31
Witam bardzo u mnie też takie wezwanie przyszło na mejla, To było w lipcu tego roku i więcej nic nie mam od nich, a oczywiście nic nie płaciłem i nic nie pobrałem. Wczoraj w sprawie dla reportera zobaczyłem że to oszusty.. Pozdrawiam.

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 17:44
Witam!
Dzisiaj otrzymałem od nich trzeciego emaila i muszę przyznać że zastanawiałem się nad zapłatą kwoty 94,80zł. Również jak większość nic nie ściągałem i nie byłem świadomy tego złodziejstwa.
Po przeglądnięciu paru stron w necie i lektury forum doszedłem do wniosku że nie ma takiej opcji aby im zapłacić.
Są to najzwyklejsi złodzieje naciągacze i oszuści i dziwi tylko fakt że to tak długo trwa, ale przecież mieszkamy w pięknym kraju.
Ps. Nawet nie pamiętam czy podałem poprawny adres przy rejestracji a dla spokoju wykasuję swój adres email.
Ludzie nie płaczcie i nie płaćcie.............!!!!!!!!!!!!

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 17:47
Gdyby tak przyszło im wszystkich podać do sądu to brakło by im życia. Poza tym jedną sprawę już przegrali.
Nie płacić!!!

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 19:03
Nic nie płacić nic wam nie zrobią 1.5 roku temu sie rejestrowałem i do tej pory cisza na zadne meile nie odpisywac po jakims czasie dadza sobie spokój

Nie zarejestrowany
23-11-2011, 21:46
też przysłali do mnie coś takiego...rejestrowałam się co prawda, nic nie udało mi się pobrać, a płacić każą

Nie zarejestrowany
24-11-2011, 09:41
Ja też postanowiłam nie płacić. Ponadto przystąpilam do grupy pozywamy-zbiorowo.pl . Jeśli dla "świętego spokoju" będziemy płacić to w krótkim czasie pojawią się nowi " pobieraczki-cwaniaczki". Ludzie, jeśli płacicie to wspieracie to oszustwo!!!!!

pawlo41
24-11-2011, 20:02
To sprawa, która już trafiła do EU Tryubunału Konstytucyjnego. Ja osobiście mam zamiar podac do t.kons. tą zaistniała sytuację. Opłaciłem, żeby nie miec problemów, i tu wypowiem ę j.pot. ''Ale teraz będą mieli oni ze mną wiele KŁOPOTU''.

Buba93
24-11-2011, 20:37
jak przeczytałam tą wiadomość to mi serce omal nie staneło. mimo wszystko ta spawa ciągnie sie już tak długo a nikt nie ma takich dowodów żeby ich wykończyć raz a porządnie. nie wiem czy zapłacić. może lepiej dla świętego spokoju.... bo dane się zgadzają...

Nie zarejestrowany
24-11-2011, 20:54
jak przeczytałam tą wiadomość to mi serce omal nie staneło. mimo wszystko ta spawa ciągnie sie już tak długo a nikt nie ma takich dowodów żeby ich wykończyć raz a porządnie. nie wiem czy zapłacić. może lepiej dla świętego spokoju.... bo dane się zgadzają...

jesli zapłacisz to jestes głupsza niz ustawa przewiduje :D wez jeszcze ich przepros za zwłoke to cie wysmieja :P

Nie zarejestrowany
24-11-2011, 21:47
hej. ten sam temat, ten sam problem pobieraczek-naciagaczek. dzwoniłam do UOKiK i powiedzieli zeby poleconym wysłac im odstapienie od umowy na podstawie ustawy o ochronie niektorych praw konsumentow i odpowiedzialnosci za szkode wyrzadzona przez produkt niebezpieczny. kazdy sie denerwuje ze oni chca kase wyciagnac ale zanim wyciagna ja ode mnie to sprobuje wszystkich mozliwych spokobow zeby nie placic.pozdrawiam wszystkich "abonentow" pobieraczka i zycze powodzenia.

Nie zarejestrowany
24-11-2011, 22:41
hej. ten sam temat, ten sam problem pobieraczek-naciagaczek. dzwoniłam do UOKiK i powiedzieli zeby poleconym wysłac im odstapienie od umowy na podstawie ustawy o ochronie niektorych praw konsumentow i odpowiedzialnosci za szkode wyrzadzona przez produkt niebezpieczny. kazdy sie denerwuje ze oni chca kase wyciagnac ale zanim wyciagna ja ode mnie to sprobuje wszystkich mozliwych spokobow zeby nie placic.pozdrawiam wszystkich "abonentow" pobieraczka i zycze powodzenia.

Jakich abonentów oni mają tylko fikcyjne usługi lol. Więc nawet jakbyś miał z nimi umowę, której jednak nie masz bo trudno mieć umowę bez umowy, to za co chciałbyś im płacić, żeby listów i maili do ciebie nie pisali. Ludzie musicie się troszkę otrząsnąć z tego otępienia.

pol1
25-11-2011, 04:14
Wiecie może jak sprawdzić dane podane przy rejestracji ?

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 09:30
ale oni mnie w................ ;/ !!!!!!!!!!!
znowu dostałam jakiegoś @, że moje odstąpienie od umowy jest po terminie. pffffffff

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 09:31
Informujemy, iż złożone przez Panią oświadczenie o odstąpieniu od zawartej ze spółką Eller Service umowy jest bezskuteczne, gdyż zostało złożone po terminie.

Spółka Eller Service działa na podstawie ustawy z dnia 18 lipca o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204). Przepisy powyższej ustawy stanowią podstawowe źródło wzajemnych praw i obowiązków stron związanych z wykonywaniem działalności polegających na świadczeniu i odbiorze usług drogą elektroniczną i stanowią lex spe****** w stosunku do innych regulujących stosunki polegające na świadczeniu usług ustaw, w tym co wynika z brzmienia art. 11 ustawy w szczególności przepisów kodeksu cywilnego.

Art. 8 ust. 4 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną stanowi, iż usługodawca świadczy usługi drogą elektroniczną w sposób zgodny z regulaminem. Należy nadmienić, iż regulamin jest cały czas dostępny na stronie internetowej i każdy użytkownik przed podjęciem decyzji o zawarciu umowy powinien zapoznać się z jego treścią. Zgodnie z § 4 Regulaminu regulującym sposób zawierania i rozwiązywania umów o świadczenie usług drogą elektroniczną umowa zostaje zawarta poprzez rejestrację danych potencjalnego usługobiorcy oraz faktyczne zlecenie realizacji usługi Usenet na wskazanej na stronie formularzu rejestracyjnym.

Wskazać należy, iż ani powyższy Regulamin, ani ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną nie zastrzegają dla ważności umowy ani formy pisemnej, ani tym bardziej pisemnego potwierdzenia jej istotnych elementów - zgodnie z treścią art. 2 pkt 4 ustawy świadczenie usługi drogą elektroniczną to wykonanie usługi świadczonej bez jednoczesnej obecności stron (na odległość) poprzez przekaz danych na indywidualne żądanie usługobiorcy, przesyłanej i otrzymywanej za pomocą urządzeń do elektronicznego przetwarzania, włącznie z kompresją cyfrową, i przechowywania danych, która jest w całości nadawana, odbierana lub transmitowana za pomocą sieci telekomunikacyjnej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. - Prawo telekomunikacyjne.

Wobec powyższego podnoszony przez Panią argument dotyczący obowiązku potwierdzenia przez usługodawcę na piśmie informacji, o których mowa w art. 9 ust. 1 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. 2000, nr 22, poz. 271) jest bezpodstawny i nie znajduje uzasadnienia.

Należy zwrócić uwagę na fakt, iż zadaniem przepisów ustawy z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za produkt niebezpieczny (Dz.U. Nr 22, poz 271 ze zm.) jest implementacja postanowień Dyrektywy 97/7/WE Parlamentu Europejskiego i Rady o ochronie konsumentów w umowach zawieranych na odległość.
Z godnie z art. 5 Dyrektywy 97/7/WE przedsiębiorca jest zobowiązany dostarczyć potwierdzenie wymaganych informacji w formie pisemnej lub w taki sposób aby były one dostępne na innym trwałym materiale. Stanowi to wyraźne przeciwstawienie ulotnego sposobu przekazania tych samych informacji przed zawarciem umowy (np. telefonicznie) oraz po zawarciu umowy (na materiale trwale przechowującym informacje). Nacisk jest zatem położony na trwałość nośnika informacji, a nie na formę pisemną.

Nowelizacji ustawy z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za produkt niebezpieczny, dokonała korekty wykładni gramatycznej art. 9, gdyż zgodnie z argumentem a fortiori, skoro dla usług finansowych, przy których poziom ochrony konsumenta jest wyższy, (szerszy zakres informacji, dłuższy termin do odstąpienia od umowy, bezterminowe przedłużenie terminu do odstąpienia w braku potwierdzenia) dopuszcza się potwierdzenie na piśmie oraz innych , trwałych nośnikach, tym bardziej taki sposób potwierdzania jest adekwatny dla umów zawieranych drogą elektroniczną. W myśl postanowień ustawy za trwały nośnik informacji należy uznać twardy dysk komputera, w związku z czym za spełnienie obowiązku potwierdzenia informacji należy uznać udostępnienie informacji w postaci elektronicznej w taki sposób aby było możliwe zapisanie jej na twardym dysku konsumenta.

Ponadto wskazać należy, iż z natury stosunku prawnego, jakim jest świadczenie usług "Usenet", wynika, że jego byt realizuje się poprzez dostęp do sieci Internet oraz posiadanie stacji roboczej (komputera) wyposażonego w system operacyjny, na którym możliwe jest użytkowanie udostępnianych na rynku programów komputerowych realizujących funkcję czytnika Usenet. Wobec powyższego sprzecznym z właściwością stosunku prawnego byłoby uzależnianie ważności takiej umowy od potwierdzania jej istotnych elementów usługobiorcy w tradycyjnej pisemnej formie. Wskazać należy, iż fakt zawarcia umowy z Eller Service został potwierdzony poprzez rejestrację i akceptację warunków Regulaminu, wobec czego nie było potrzeby ponownego ich przesyłania, tym razem w tradycyjnej formie pisemnej.

Powyższe stanowisko jest zgodne ze stanowiskiem Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, co potwierdza wypowiedź urzędnika UOKIK w audycji radiowej dostępnej pod adresem:
http://www.radiozet.pl/var/ezflow_site/storage/original/audio/20181b53704d6f5a26eb55990f9c9f6a.flv

W świetle powyższego, zgodnie z § 4 ust. 6 Regulaminu odstąpienie od umowy możliwe było tylko i wyłącznie w terminie 10 dni od dnia jej zawarcia, a w chwili obecnej składanie przez Panią w tym zakresie oświadczeń nie wywołuje już zamierzonych przez Panią skutków prawnych.

Podkreślić się winno, iż Spółka Eller Service S.C. zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997, Nr 133 poz.883), przetwarza i przechowuje dane osobowe w sposób bezpieczny, nie naruszając praw i wolności osoby, której dane dotyczą. Zgodnie z powyższą Ustawą, dane podane przez użytkownika w trakcie procesu rejestracji, służą do realizacji umowy. Pani zgodnie z art.32 wyżej wymienionej Ustawy, przysługuje prawo do uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, które zostały zebrane w celu wykonania przedmiotowej umowy o świadczenie usług “Usenet". W momencie, gdy powyższe dane staną się zbędne do realizacji celu dla którego zostały zebrane, przysługuje Pani prawo żądania wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia.

W przypadku dalszych pytań prosimy o kontakt telefoniczny z numerem 58 553 12 32.

michał2020
25-11-2011, 10:31
Witam!

A mi właśnie dzisiaj Pobieraczek przysłał list do domu z przedsądownym wezwaniem do zapłaty 94zł. Jeśli w przeciągu 10 dni tego nie zapłące,naliczyli mi 250.Jeśli tego tez nie zapłacę w przeciągu trzech dni,skieruja sprawę do sądu,co będzie mnie kosztowac 615 zł. Im sie chyba w dupach poprzewracało.Tyle Polaków ma z tym kłopot i żadna instytucja ochrony praw człowieka,czy policja,nikt sie tym do tej pory nie zajął! Emailami sie jeszce nie przejmowałem,ale ten list to juz wiecie,strasza duzymi kosztami,i nie wiem czy zapłacić im te 94 zł,trzymac od nich list,i w razie jakby mi przysłałi cos znowu to pokazac pokwitowanie i podowac do sady o wyłudzanie pieniędzy lub zapłacić i czekac az sprawa sie rozstrzygnie i potem podawac do sądu o zwroty kosztów? Co Radzicie ?

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 11:33
Witam!

A mi właśnie dzisiaj Pobieraczek przysłał list do domu z przedsądownym wezwaniem do zapłaty 94zł. Jeśli w przeciągu 10 dni tego nie zapłące,naliczyli mi 250.Jeśli tego tez nie zapłacę w przeciągu trzech dni,skieruja sprawę do sądu,co będzie mnie kosztowac 615 zł. Im sie chyba w dupach poprzewracało.Tyle Polaków ma z tym kłopot i żadna instytucja ochrony praw człowieka,czy policja,nikt sie tym do tej pory nie zajął! Emailami sie jeszce nie przejmowałem,ale ten list to juz wiecie,strasza duzymi kosztami,i nie wiem czy zapłacić im te 94 zł,trzymac od nich list,i w razie jakby mi przysłałi cos znowu to pokazac pokwitowanie i podowac do sady o wyłudzanie pieniędzy lub zapłacić i czekac az sprawa sie rozstrzygnie i potem podawac do sądu o zwroty kosztów? Co Radzicie ?

Cokolwiek zrobisz będzie w porządku. Jednak jeśli im zapłacisz, a potem z tym nic nie zrobisz będziesz osłem :). Odpowiedź do jednego postu wyżej piszą wam, że wypowiedzenie jest bezskuteczne akurat zgodnie z prawdą, bo skoro umowy nie ma to jak można od niej odstąpić. Nawet w tym niezbyt ogarniętym UOKIKU każą wam jakieś odstąpienia pisać, tragedia, tylko po co, kiedy to kompletnie nie ma znaczenia :(. Pseudoprawnicy od nowych technologii niech się gonią w szmaty, a oszuści powinni gnić w więzieniu tam gdzie ich miejsce. Pół polski ma niby umowy z pobieraczkiem, ciekawe kiedy ktoś się ocknie. Chyba dopiero jak ktoś się zarejestruje jako prezydent RP i do pałacu trafi wezwanie do zapłaty 100 zł bo jak nie to pójdą z tym do sądu. Kumacie vist?

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 11:36
Jak Pan powyżej. Dostałam ten sam list. W poniedziałek mija termin zapłaty za to wezwanie. Szczerze powiedziawszy nie wiem co robić. Najbardziej boli że można zaistnieć w Krajowym Rejestrze Dłużników. ALe śledząc fora sprawa ciągnie się od kilku lat.
Muszą być naprawdę "nadziani" po otrzymaniu opłat wystraszonych polaków..
Tylko pytanie.. co zrobić?

mest
25-11-2011, 13:51
Witam, też się zarejestrowałem na pobieraczku ale rok temu... Podałem fałszywe dane, jestem niepełnoletni (obecnie 17 lat). Przysyłali mi maile po których przeczytaniu myślałem że zwariuję :/ i mało nie popadłem w depresję. Bałem się mówić o tym rodzicom bo mnie ostrzegali przed takimi sytuacjami i nie wiedziałem jak na to zareagują.. i ciągle o tym nie widzą. Minął już chyba rok i jak na razie nic się nie działo, nawet o tym zapomniałem. Ale ostatni materiał na temat pobieraczka w telewizji uświadomił mi że tak naprawdę to jeszcze nie koniec :( strasznie się boję że jednak pewnego dnia przyślą mi jakieś pismo i trzeba będzie zapłacić im jakąś gigantyczną kwotę pieniędzy :(( nie chcę martwić rodziców i dlatego nic im nie mówię, bo podobno niepełnoletnim raczej nic nie grozi, jednak jeśli przyślą mi coś po moich 18 urodzinach?? Co wtedy będzie??? Ja już po prostu nie mam na to siły... co mam robić? Proszę pomóżcie mi bo na prawdę nie wiem co już o tym myśleć :(

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 14:09
Te niby małolat ty w ogóle umiesz czytać? czy tylko piszesz, a pracujesz na pomorzu :). Jak tylko ktoś na tym forum napisze że pobieraczek to oszuści i złodzieje i że okradają naród i państwo i żeby nie płacić bo nic nie mogą zrobić poza wysyłaniem maili i listów, to zaraz następuje cały wysyp e-maili z łzawymi historiami od poszkodowanych biedaków którzy nie wiedza co robić. Widzę tu dość dużą prawidłowość :) a wątek przez ostatnie 3 tygodnie podwoił swoją ilość stron :). Ale fajnie że ludzie w końcu przestali draniom płacić, może się wezmą wreszcie za robotę :).

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 14:09
najlepiej na**** od razu w gacie:D:D hehehe

mest
25-11-2011, 14:35
no tak.. tyle że moja rodzina nie jest na tyle bogata żeby ot tak pozwalać sobie na takie wydatki. Tak jak już pisałem miałem na to wywalone ale teraz to jakoś powróciło i ciągle o tym myślę ;/

Czyli wg. was mam się tym nie przejmować? Nic nie mogą mi zrobić?

Nie mest
25-11-2011, 14:38
i nie jestem jakąś ciotą z Pomorza, ludzie... do każdego się tak zwracacie? -.-

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 15:25
no tak.. tyle że moja rodzina nie jest na tyle bogata żeby ot tak pozwalać sobie na takie wydatki. Tak jak już pisałem miałem na to wywalone ale teraz to jakoś powróciło i ciągle o tym myślę ;/

Czyli wg. was mam się tym nie przejmować? Nic nie mogą mi zrobić?

Oprócz wysyłania e-maili i listów nic kompletnie nie mogą zrobić :).

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 15:27
i nie jestem jakąś cnotą z Pomorza, ludzie... do każdego się tak zwracacie? -.-

Nie tylko do pracowników pobieraczka, udających wystraszonych klientów i pytających się ciągle co mają zrobić.

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 15:28
Witam, mam problem z pobieraczkiem. Założyłam tam konto w maju 2010. Niestety podałam prawdziwe dane... Dzisiaj przyszło mi do domu przedsądowe wezwanie do zapłaty, mam 7 dni na zaplacenie... nie wiem co robic, groza sadem. Zaplacic czy nie? Prosze o szybka odpowiedz.
Ilona

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 15:38
Nic nie płacić nic wam nie zrobią 1.5 roku temu sie rejestrowałem i do tej pory cisza na zadne meile nie odpisywac po jakims czasie dadza sobie spokój

Też tak myślałam... ignorowałam maile, ale teraz po 1,5 roku przysłali wezwanie do zapłaty listownie do domu... i znowu mam problem, bo nie wiem co zrobić!

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 15:40
Mi też przysłali list po 1.5roku i się zastanawiam co mi mogą zrobić raczej to zignoruje chyba że macie jakies większe doświadczenia

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 15:50
Też tak myślałam... ignorowałam maile, ale teraz po 1,5 roku przysłali wezwanie do zapłaty listownie do domu... i znowu mam problem, bo nie wiem co zrobić!

... Bo nie wiem co mam zrobić. Ciekawe ile jeszcze dziś tych płaczliwych postów dziś wyślecie. Ale ludzie i tak niedługo przestaną wam płacić i wtedy dopiero będzie, bo nie wiem co mam zrobić :).

mest
25-11-2011, 16:43
No ja sie zarejestrowałem rok temu ale podałem fałszywe dane więc mi listy jak na razie nie przychodziły... I oby nie przyszły :(:(:(

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 18:34
... Bo nie wiem co mam zrobić. Ciekawe ile jeszcze dziś tych płaczliwych postów dziś wyślecie. Ale ludzie i tak niedługo przestaną wam płacić i wtedy dopiero będzie, bo nie wiem co mam zrobić :).

Jeżeli myślisz, że pracuję dla pobieraczka, to jesteś w błędzie... tak się składa, że nie pracuję w ogóle, więc tak naprawdę nawet nie mam z czego zapłacić, a zamiast pisać sarkastycznie, mógłbyś doradzić ludziom w potrzebie...

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 18:49
Jeżeli myślisz, że pracuję dla pobieraczka, to jesteś w błędzie... tak się składa, że nie pracuję w ogóle, więc tak naprawdę nawet nie mam z czego zapłacić, a zamiast pisać sarkastycznie, mógłbyś doradzić ludziom w potrzebie...

Doradzam więc, nie płać. Jak już tu mądrze ktoś był łaskaw napisać oprócz pisania listów i maili w celu wyłudzenia pieniędzy, to cię jeszcze w pupę mogą pocałować jak im dasz oczywiści.

NukleuZ
25-11-2011, 18:50
No ja sie zarejestrowałem rok temu ale podałem fałszywe dane więc mi listy jak na razie nie przychodziły... I oby nie przyszły :(:(:(

Jeżeli ściągałeś ponad 1 Gb i komuś zechce się szukać Cie w sieci, to mogą Ci narobić gorzej koło czterech liter (za fałszowanie danych osobowych), niż podanie prawdziwych i nie opłacenie tego ich nieszczęsnego "limitu".

Btw. jak to jest, że umowa może zostać zawarta bez podpisu?
Samo podanie danych nie może być równoznaczne z podpisaniem umowy. W regulaminie nie ma żadnych informacji podpisie elektronicznym. Może ktoś mnie oświeci?

Pozdrawiam

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 19:08
Jeżeli ściągałeś ponad 1 Gb i komuś zechce się szukać Cie w sieci, to mogą Ci narobić gorzej koło czterech liter (za fałszowanie danych osobowych), niż podanie prawdziwych i nie opłacenie tego ich nieszczęsnego "limitu".

Co ty mistrzu słodki bredzisz. Po pierwsze primo za pośrednictwem pobieraczka nie da się nic ściągnąć, a po drugie primo nie pisz głupot o jakimś fałszowaniu danych osobowych jak nie masz o tym pojęcia, podanie nieprawdziwych danych nie jest ich fałszowaniem. Po trzecie jak się zawiera umowę z której wynika obowiązek finansowy to się dane osobowe sprawdza z dokumentem tożsamości. Po czwarte primo jak już bardzo chcecie im płacić za nieprzysyłanie maili i listów to chociaż poczekajcie aż wam przyślą oryginał umowy z podpisem upoważnionej osoby. Wtedy napiszcie, żeście się rozmyślili i nic z nimi podpisywać nie będziecie bo ich serwis nie działa, a poza tym babcia wam powiedziała, że z obcymi żadnych umów się nie zawiera. a jak babcia coś powie to jest święte.

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 19:09
Doradzam więc, nie płać. Jak już tu mądrze ktoś był łaskaw napisać oprócz pisania listów i maili w celu wyłudzenia pieniędzy, to cię jeszcze w pupę mogą pocałować jak im dasz oczywiści.

Mam nadzieję... ostatnią rzeczą jaka jest mi potrzebna to włóczenie się po sądach...

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 19:12
Mam nadzieję... ostatnią rzeczą jaka jest mi potrzebna to włóczenie się po sądach...

Przez kilka działania oszustów z pomorza nie założyli nikomu żadnej sprawy, zgadnij dlaczego.

NukleuZ
25-11-2011, 19:32
podanie nieprawdziwych danych nie jest ich fałszowaniem.

W takim razie co nazwiesz "fałszowaniem danych" ?

za pośrednictwem pobieraczka nie da się nic ściągnąć

Ale otrzymujesz dostęp do różnych treści, które możesz pobrać. Albo mogłeś, nie wiem jak jest teraz, bo sprawa ciągnie mi się z przed ponad roku.

Z tymi danymi to muszę się zgodzić, że taka umowa jest ważna tylko po potwierdzeniu danych z dokumentem tożsamości.
Zastanawia mnie w takim razie, czy ich "straszenie" jest aby w pełni zgodne z prawem?

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 19:57
Przez kilka działania oszustów z pomorza nie założyli nikomu żadnej sprawy, zgadnij dlaczego.

Właściwie nie wiadomo w co wierzyć, na innych forach czytałam, że jakieś tam sprawy były zakładane, ale może to byla jedynie kolejna próba zastraszenia przez ten cały pobieraczek.

Nie zarejestrowany
25-11-2011, 19:59
W takim razie co nazwiesz "fałszowaniem danych" ?

Zastanawia mnie w takim razie, czy ich "straszenie" jest aby w pełni zgodne z prawem?

fałszerstwo polega podrobieniu lub przerobieniu zazwyczaj dokumentu fizycznego, możesz sfałszować pieniądze lub dokument fizyczny ale nie elektroniczny, w elektronicznym dokumencie możesz podać nieprawdziwe (fałszywe) dane ale nie je sfałszować. Ich straszenie nie jest zgodne z prawem i ma na celu wymuszenie kwoty pieniędzy w wysokości 90 parę złotych. Problem w tym że oszustwo na taką kwotę to nie jest przestępstwo lecz wykroczenie, dlatego ciężko jest wymiar sprawiedliwości zainteresować tym tematem i nikogo to nie obchodzi poza oszukanymi. Pobieraczek nie jest w stanie udowodnić w żadnym cywilizowanym sądzie, kto kilkał na klawiaturze mając nawet Ip komputera i prawdziwe dane pacjenta. Nie pójdzie do sądu jednak z ważniejszego powodu, bo by się okazało, że oszukują Urząd Skarbowy i tym samym państwo nie rozliczając się z wyłudzonych od ludności pieniędzy. Jednym słowem po prostu nie odprowadzają od tych 90 złotych żadnego podatku :), nie ma faktur i nie ma śladu o płatności. A to że jacyś kretyni na ich konto przysyłają pieniądze to przecież nie ich wina prawda?

Dawid vs Pobieraczek
26-11-2011, 13:26
Hey , wczoraj przyszło mi od Mr.Pobieraczka o zapłaceniu należności 94,80 PLN do 7 dni roboczych , wystraszyłem się ... Choć po przeczytaniu forum że jest OK ... Co mam zrobić płacić z moich niskich niepełnoletnich funtuszy ???

Nie zarejestrowany
26-11-2011, 15:56
Zapraszam pokrzywdzonych ktorzy chca aby sprawiedliwosci stalo sie zadosc do udzialu w pozwie zbiorowym przeciwko pobieraczkowi na strone www.pozywamy-zbiorowo.pl

(nie)Zarejstrowany
26-11-2011, 18:21
Umowy nie istnieją - i to jest fakt. Nie zawiera się a raczej nie można zawrzeć umowy na podstawie ustawy " elektroniczne" jak pisze pobierak bo w tym względzie właśnie ta ustawa odsyła do Kodeksu cywilnego i innych ustaw. Dlaczego tą bzdurę powielają pracownicy UOKiK - jest niezrozumiale.Ale od samego początku wprowadzają ludzi w błąd . Nikt nie zawarł żadnej umowy - bo rejestracja nigdy nie będzie zawarciem umowy w myśl ustawy " elektronicznej". I jeszcze jedno - NIE PŁACI SIĘ ZA ZAWARCIE UMOWY - PŁACI SIĘ ZA WYKONANĄ USŁUGĘ. Ludzie w strachu płacą i nic nie dostają - czyli te głupie maile robią swoje - wprowadzają niektórych w przerażenie. A to są bzdury - bo nie płaci się za nic a już na pewno nie za niezawartą umowę i niewykonaną usługę.

Dokladnie, bzdura nie placcie im bo to hamskie cioty, oszusci.

sikać na pobierdala...ka
26-11-2011, 18:26
Co ty mistrzu słodki bredzisz. Po pierwsze primo za pośrednictwem pobieraczka nie da się nic ściągnąć, a po drugie primo nie pisz głupot o jakimś fałszowaniu danych osobowych jak nie masz o tym pojęcia, podanie nieprawdziwych danych nie jest ich fałszowaniem. Po trzecie jak się zawiera umowę z której wynika obowiązek finansowy to się dane osobowe sprawdza z dokumentem tożsamości. Po czwarte primo jak już bardzo chcecie im płacić za nieprzysyłanie maili i listów to chociaż poczekajcie aż wam przyślą oryginał umowy z podpisem upoważnionej osoby. Wtedy napiszcie, żeście się rozmyślili i nic z nimi podpisywać nie będziecie bo ich serwis nie działa, a poza tym babcia wam powiedziała, że z obcymi żadnych umów się nie zawiera. a jak babcia coś powie to jest święte.

Niezly tekst, i prwda tak jest, uwazaj na babcie!

Nie zarejestrowany
26-11-2011, 18:29
Dwóch palantów z pobieraczka się dobrało i piszą sobie listy na forum. Obaj "prawnicy" zresztą tak się przynajmniej określają. I my mamy wam wierzyć kretyni, za kogo wy nas macie? pajace! Dobra rada dla wszystkich szantażowanych przez tą złodziejską firmę. Idźcie na POlicję, jeżeli poczuliście się zagrożeni groźbami tych pseudowindykatorów. Panowie obsrani tzw. prawnicy z tego forum rzućcie w net jakieś ksero faktury od pobieraczka. LUDZIE ta firma kręci lody nie dajcie, się na to nabrać. Nie płaćcie, a jeżeli czujecie się zagrożeni zgłaszajcie sprawę na Policję nie jako oszustwo, bo to tylko 100 zł więc będzie wykroczenie hihi ale jako groźby karalne. A może ktoś wreszcie jakiś anonim na nich napisze do Urzędu Skarbowego :). Albo w inny sposób utrudni życie oszustom i szantażystom.

Teaz to ja, proszę Pana, mogę iść na policję za słowne obrażanie i trollowanie na forum. Po pierwsze nie jestem prawnikiem, tylko skonczylem te studia i pomagam szwagrowi a po drugie ja sam **** na popierdalaczka!

Nie zarejestrowany
26-11-2011, 18:33
Jeżeli ktoś tu przegina to na pewno nie ty tylko OSZUŚCI pseudowindykatorzy z pomorza. A twój niewinny żart, haha jeszcze, trochę swawoli, nikomu nie zaszkodziło :). Zrobiłeś dobry uczynek chłopie. Bravo!. Mniej więcej na tyle zasługują

Proszę sobie nie pozwalać: ja też jestem z pomorza i prawda do do dupy swiadectwo dla pomorza(pobieraczek) ale pomorze nie jest złe. Następnym razem napisz pan z gdanska(szczanska).

Nie zarejestrowany
26-11-2011, 18:43
mojemu kumplowi przyszedł list polecony z podpisem przy odbiorze i ma sprawe w gdańsku 27 listopada a treść tej koperty jest napisana przez sam sąd rejonowy a nie przez firmę czyli wszystko jak powinno być przyszło a problem jest taki że ja też się zarejestrowałem i mi może to samo przyjść. co robić prosze o rade

No jeśli będzie polecony to masz wielki problem. Ale trzeba mieć ogromnego pecha, żeby im się chciało szukać danej osoby. Zazwyczaj przychodzi bzdurny list na skrzynkę ( internetową ) pocztową. Nie bój się. To naciąganie naiwnych ludzi. Nic Ci nie zrobią. Chyba, że będzie tak jak rzekomo Twój kolega miał, wtedy kup wiatrówkę i się zabij!

Nie zarejestrowany
26-11-2011, 18:52
Tobie już mózg dawno odjęło.

No za co? Może i prawdę mówi! Heh, pier.... bzdury dla jaj, tylko na zabicie czasu!

Nie zarejestrowany
27-11-2011, 10:43
Teaz to ja, proszę Pana, mogę iść na policję za słowne obrażanie i trollowanie na forum. Po pierwsze nie jestem prawnikiem, tylko skonczylem te studia i pomagam szwagrowi a po drugie ja sam **** na popierdalaczka!

Idź synu na Policję, z Bogiem. Kto cię tam wie jakie ty studia, i czy w ogóle coś skończyłeś, i co tam w ze szwagrem w tej stodole robisz. Je jestem tolerancyjny i mnie takie rzeczy nie interesują, co dwóch dorosłych facetów po ciemku robi w stodole wieczorem, to jest wasza prywatna sprawa hey!. Jednak, jak siedzisz przed kompem skupiony nad pisaniem postu, napinając intensywnie wszystkie szare komórki jakie masz zawsze pamiętaj o starym góralskim powiedzeniu " Nie stros , nie stros, bo się zesros".

Nie zarejestrowany
27-11-2011, 17:28
No jeśli będzie polecony to masz wielki problem. Ale trzeba mieć ogromnego pecha, żeby im się chciało szukać danej osoby. Zazwyczaj przychodzi bzdurny list na skrzynkę ( internetową ) pocztową. Nie bój się. To naciąganie naiwnych ludzi. Nic Ci nie zrobią. Chyba, że będzie tak jak rzekomo Twój kolega miał, wtedy kup wiatrówkę i się zabij!

Do mnie przyszedł list, nie był jednak za podpisem przy odbiorze, podpisany jako "przedsądowe wezwanie do zapłaty" na które mam rzekomo 7 dni, też mam problem co z tym zrobić... jedni mówią żeby płacić, inni żeby to olać, a jeszcze inni, że zapłacili a nadal przychodzą listy że nie zapłacili... nie wiadomo w ogóle jak się zachować w takiej sytuacji

waski
28-11-2011, 10:24
Dzień dobry, również otrzymałem wezwanie do zapłaty od pobieraczek.pl, przy rejestracji jak zawsze podałem fałszywe dane, tak szczerze mówiąc mają jedynie moje IP, i maila. Mało tego, podczas zawarcia rzekomej umowy byłem pod wpływem dość dużej dawki alkoholu, znajdowało się u mnie kilkanaście osób, i właściwie nie wiadomo kto dokładnie się zarejestrował na tym naciągaczku.pl, przeglądając fora myślę że nie ma sensu nawet sobie tą płatnością głowy zawracać. Co wy doradzacie drodzy forumowicze. Pozdrawiam;p

Nie zarejestrowany
28-11-2011, 13:39
Właśnie dziś dostałem wezwanie od tego ******* do zapłaty. Nie było żadnego wspominania o zawarciu umowy ani tym bardziej o zakładaniu konta na stałe... Heh . Właśnie coś mi się nie podobało w tym wszystkim i zastanawiałem się czy ludzie też tak zostali potraktowani jak ja. Ja zostałem postraszony krajowym rejestrem dłużników no i oczywiście wystąpieniem o skierowanie sprawy do sądu:). Fajnie , że ktoś pomyślał o założeniu takiego tematu o takich szujach. Na razie:)

Nie zarejestrowany
28-11-2011, 15:32
http://www.prawont.pl/2011/09/co-sychac-w-sprawie-pobieraczka.html

http://www.prawont.pl/2010/11/pobieraczek_29.html

Wyżej podałam 2 linki, które sporo wyjaśniają w sprawie pobieraczka :)
Od siebie dodam, że nie ma się czego bać.

Jeszcze jedna prośba zapisujcie się do pozwu zbiorowego, jest w końcu okazja, żeby w końcu dać tym szujom nauczkę!

http://www.pozywamy-zbiorowo.pl/

Nie zarejestrowany
28-11-2011, 18:30
Tutaj reportaż o Pobieraczek.pl
http://www.youtube.com/watch?v=BShXwlzLVhs
Ja tak samo dzisiaj dostałem list z pozwem o zapłatę 94 zł 80 gr.

Miałem już dzwonić do mamy (która by mnie zabiła) no ale coś mnie kusiło abym wpisał w google "Co z pobieraczkiem" no i buuum nie zapłacę im.

karolcia 89
28-11-2011, 21:50
Witam dostałam to samo co i Wy wszyscy...:( Uspokoiłam się po przeczytaniu wszystkiego co napisaliście:)
Tylko jak myślicie odpowiedzieć w jakiś sposób "pobieraczkowi" na tą korespondencję??
Odpisywaliście im coś??Oczywiście dopisuję sie do zbiorowego pozwu :) Pozdrawiam

Nie zarejestrowany
29-11-2011, 12:51
Pewien "kolega" nam coś obiecał ?! Cytuje:

"ja sobie z was jaja nie robie, też jestem zdziwiony tym że on ma rozprawe, jak komuś sie nie podoba to niech nic nie pisze bo ja mówie prawde i nie jestem żadnym pobieraczkiem!!!! żeby było to jasne!!! po jego rozprawie(czyli po 28 listopadzie) napisze tutaj jak to z pobieraczkiem mu wyszło, możecie mi nie wierzyć, jeśli ktoś też tak dostał list to prosze napisać, kumpel rejestrował się 29 września br a ja 2 października, pisze jak jest, jeśli nie wierzycie moge powiedzieć kumplowi żeby zrobił fotki tego listu i wam wyśle do pooglądanie niedowiarkom!!! "

Jakoś do chwili obecnej nic nie pisze ? Jeśli faktycznie jego "kumpel" to trzymał to czego nie pokarze tych fotek od "kumpla"? Mi podobnie jak innym przyszło takie przed sądowe wezwanie po ponad rocznej ciszy ale na stary adres. Jestem tylko ciekaw, jak po 3 tygodniach mieli moje dane adresowe skoro to są poufne dane, których nie umieszczałem? Żeby je uzyskać chyba potrzebują nakazu sądowego. A wątpię by tak owy posiadali...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i podpisuje się pod pozwem zbiorowym.

Nie zarejestrowany
29-11-2011, 13:56
Myślę, że nie ma sensu w jakikolwiek sposób odpowiadać na te listy, w końcu nasza poczta funkcjonuje tak, że mogły zaginąć :)
Poza tym pobieraczek nie wytoczył i zapewne nie wytoczy nikomu żadnej sprawy :) a do rejestru długów nie wpiszą, bo niestety nasz fikcyjny "dług" jest za mały :) Pozdrawiam

Nie zarejestrowany
29-11-2011, 14:14
Ja teraz dostalam list od nich ze jesli nie zaplace to mi grozi sad komornik itp... Pytam za co ja mam im placic skoro nie podpisywalam z nimi zanej umowy?? Dla mnie umowa to zlozenie wlasnorecznego podpisu.. a Tu tego nie bylo... Dostalam raz e-maila potem mialam spokoj az do dzisiaj... Wiec placic czy nie?? Nie zaplace za usluge ktora jest do dupy i z ktorej nie korzystam

Nie zarejestrowany
29-11-2011, 14:41
Podpisuje się pod pozwem zbiorowym. Może teraz czas by im sie do dupy dobrac?

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 11:26
JA tez dostałem dzisiaj list i tez nie mam zamiaru płacić mojej siostrze przyszedł pół roku temu list i tez nie płaciła i nic do tej pory nie przyszło z sądu;p ja również jestem za zbiorowym pozwaniem a poza tym jeszcze idę zaraz do nich zadzwonić bo w liście jest jakiś nr tel i ich zje..bie

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 12:23
"Jeśli nie dołączysz do grupy a ew. my wygramy to "Ty" wciąż masz zobowiązanie względem pobieraczka, to zobowiązanie nie zostanie anulowane z tyt. wygranej sprawy w której Ty niewziąłeś udziału.
Tak samo jest z karą UOKiK-u.
Bez względu czy Eller Service ją zapłaci czy nie to nie ma dla Ciebie znaczenia! ale może mieć!
Może mieć wtedy kiedy dołączysz do grupy, kiedy Urząd nakłada karę na firmę przeciwko której będziemy walczyć w sądzie to wtedy nasze szanse na wygraną rosną wielokrotnie!
Więc przemyśl, widzowie nie dzierżą pucharu! "
(cytat z pozywamy-zbiorowo.pl) Te słowa przekonyły mnie osobiście ,aby dołaczyc do zbiorowego pozwu! Niezdecydowanych zachęcam!!!! Brakuje nam 28 osób!!!

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 15:31
fajnie ale dlaczego regulamin na tej stronie jest po angielsku.?

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 16:23
Hey , wczoraj przyszło mi od Mr.Pobieraczka o zapłaceniu należności 94,80 PLN do 7 dni roboczych , wystraszyłem się ... Choć po przeczytaniu forum że jest OK ... Co mam zrobić płacić z moich niskich niepełnoletnich funtuszy ???

Ponad rok temu też "takie coś" dostałem. Też wtedy nie wiedziałem co zrobić, dziś to dla mnie oczywiste: OLAĆ TO!!! TO ZWYKLI OSZUŚCI!!!
Za kilka dni przyjdzie jeszce jakieś "Przedsądowe wezwanie do zapłaty" czy coś podobnego... Oczywiście TO RÓWNIEŻ OLEWAMY!!!

ps. jak mam zły chumor bardzo lubie zakładać sobie konta na pobieraczku na jakies durne dane :D Trochę już tego założyłem :D

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 17:46
Wczpraj, tak jak wielu z was, otrzymałem list od pobieraczek.pl. Był to zwykły list, niepolecony, który mógł nawet zgubić się podczas transportu z poczty na pocztę. Teraz tak: oczywiście wezwanie do zapłaty 94,80zł. Najlepsze jest to, że nie przypominam sobie abym logował się na tym portalu, a podane są moje dane i meil, IP oczywiście się nie zgadza, po sprawszeniu okazało się, że to IP z Wejherowa, a ja mieszkam na drugim końcu Polski. Od ok 2 lat nie kożystam z tamtego meila. Po otrzymaniu tego listu wszedłem na niego i przeglądnąłem całego, nie miałem ani jednej wiadomości ok pobieraczek.pl nawet o tym, że założyłem (a nie zakładałem) konto.

Teraz pytam... raczej żadam paragonu lub faktury za niby zakupioną przeze mnie usługę.

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 17:47
Wczpraj, tak jak wielu z was, otrzymałem list od pobieraczek.pl. Był to zwykły list, niepolecony, który mógł nawet zgubić się podczas transportu z poczty na pocztę. Teraz tak: oczywiście wezwanie do zapłaty 94,80zł. Najlepsze jest to, że nie przypominam sobie abym logował się na tym portalu, a podane są moje dane i meil, IP oczywiście się nie zgadza, po sprawszeniu okazało się, że to IP z Wejherowa, a ja mieszkam na drugim końcu Polski. Od ok 2 lat nie kożystam z tamtego meila. Po otrzymaniu tego listu wszedłem na niego i przeglądnąłem całego, nie miałem ani jednej wiadomości ok pobieraczek.pl nawet o tym, że założyłem (a nie zakładałem) konto.

Teraz pytam... raczej żadam paragonu lub faktury za niby zakupioną przeze mnie usługę.

A i jestem pełnoletni....

cookieMonster
30-11-2011, 18:18
"Jeśli nie dołączysz do grupy a ew. my wygramy to "Ty" wciąż masz zobowiązanie względem pobieraczka, to zobowiązanie nie zostanie anulowane z tyt. wygranej sprawy w której Ty niewziąłeś udziału.
Tak samo jest z karą UOKiK-u.
Bez względu czy Eller Service ją zapłaci czy nie to nie ma dla Ciebie znaczenia! ale może mieć!
Może mieć wtedy kiedy dołączysz do grupy, kiedy Urząd nakłada karę na firmę przeciwko której będziemy walczyć w sądzie to wtedy nasze szanse na wygraną rosną wielokrotnie!
Więc przemyśl, widzowie nie dzierżą pucharu! "
(cytat z pozywamy-zbiorowo.pl) Te słowa przekonyły mnie osobiście ,aby dołaczyc do zbiorowego pozwu! Niezdecydowanych zachęcam!!!! Brakuje nam 28 osób!!!

jak do tego dołączyć ? ja zalogowałam się tam 10 października i to zupełnie przypadkowo .. też dostaje e-maile ..
mam 15 lat . Czy mogą mi założyć sprawę i kazać mi to zapłacić ?

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 18:55
jak do tego dołączyć ? ja zalogowałam się tam 10 października i to zupełnie przypadkowo .. też dostaje e-maile ..
mam 15 lat . Czy mogą mi założyć sprawę i kazać mi to zapłacić ?

Do 3 miesięcy od zalogowania możesz wymówić umowę. Jeśli tego nie zrobisz to i tak nie będziesz pociągnięty do konsekwencji jeśli dokonałeś rejestracji bez wiedzy rodziców, opiekuna.

cookieMonster
30-11-2011, 19:37
Do 3 miesięcy od zalogowania możesz wymówić umowę. Jeśli tego nie zrobisz to i tak nie będziesz pociągnięty do konsekwencji jeśli dokonałeś rejestracji bez wiedzy rodziców, opiekuna.

a jak wymówić tą umowę ?

NoNo
30-11-2011, 19:40
!Pobieraczek-Okradaczek!

mest
30-11-2011, 20:26
A jeśli ja jestem niepełnoletni, mam 17 lat, zarejestrowałem się rok temu, niestety nie wysłałem rezygnacji i podałem fałszywe dane to coś mi grozi? I jeśli namierzą mnie kiedy będę już pełnoletni to co się stanie?? Dostawałem tylko maile na które nie odpowiadałem... Przez rok nic się nie stało ale mimo wszystko się boję. Rodzice mnie chyba zabiją jak się dowiedzą :(:(:(

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 21:34
A jeśli ja jestem niepełnoletni, mam 17 lat, zarejestrowałem się rok temu, niestety nie wysłałem rezygnacji i podałem fałszywe dane to coś mi grozi? I jeśli namierzą mnie kiedy będę już pełnoletni to co się stanie?? Dostawałem tylko maile na które nie odpowiadałem... Przez rok nic się nie stało ale mimo wszystko się boję. Rodzice mnie chyba zabiją jak się dowiedzą :(:(:(

Umowe zawarłeś mając lat 16 więc różnież nie będziesz pociągnięty do odp jeśli stało się to bez wiedzy rodzica, opiekuna

mest
30-11-2011, 22:01
Umowe zawarłeś mając lat 16 więc różnież nie będziesz pociągnięty do odp jeśli stało się to bez wiedzy rodzica, opiekuna

UFFF... normalnie kamień z serca :D oby tylko żaden list do mnie nie przyszedł to będzie super :D Dziękuję bardzo za odpowiedź!

Nie zarejestrowany
30-11-2011, 23:06

Ja już nie wiem jak jest z tymi 3 miesiącami bo mi odpisali, że na rezygnację miałam 10 dni. Najśmieszniejsze jest to, bo przeczytałam regulamin ale niestety po założeniu konta i więcej na nie weszłam więc nawet nie wiem dokładnie co było zapisane podczas rejestracji konta, ale wracając do regulaminu pobieraczka to nigdzie nie jest w regulaminie napisany termin płatności tego pakietu a oni po 11 dniach przesyłają mailem, że jest zadłużenie i od razu na wstępie windykacja i sąd i co o tym sądzicie?

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 00:14

Ja już nie wiem jak jest z tymi 3 miesiącami bo mi odpisali, że na rezygnację miałam 10 dni. Najśmieszniejsze jest to, bo przeczytałam regulamin ale niestety po założeniu konta i więcej na nie weszłam więc nawet nie wiem dokładnie co było zapisane podczas rejestracji konta, ale wracając do regulaminu pobieraczka to nigdzie nie jest w regulaminie napisany termin płatności tego pakietu a oni po 11 dniach przesyłają mailem, że jest zadłużenie i od razu na wstępie windykacja i sąd i co o tym sądzicie?

Sądzimy, że pobieraczek to oszuści. A jeżeli ktoś twierdzi, że wpisując swoje dane na tej stronie zawarłaś jakąś umowę z nimi jest po prostu niedorozwojem prawniczym.

zosiaaaaaa
01-12-2011, 08:39
Witam, czytajac wczesniejsze wypowiedzi chciałam się zapytać czy do kogoś rzeczywiście przyszedł komornik i zajął majątek lub czy ktoś stawił się w sądzie i rozprawa na prawdę się odbyła? czy to tylko takie pisanie? bo też dostalam wezwanie do zapłaty

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 09:23
Witam, czytajac wczesniejsze wypowiedzi chciałam się zapytać czy do kogoś rzeczywiście przyszedł komornik i zajął majątek lub czy ktoś stawił się w sądzie i rozprawa na prawdę się odbyła? czy to tylko takie pisanie? bo też dostalam wezwanie do zapłaty

Nie było żadnych spraw, nie ma, i nie będzie. Dzień w którym, pobieraczek wejdzie do Sądu, żeby złożyć jakiś pozew o niepłacenie zobowiązań wynikających z rzekomych umów będzie ostatnim dniem tych oszustów.

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 09:34
Żadne wypowiedzenia po 3 miesiacach tu nie pomogą , bo oni nie kieruja sie prawem obowiazujacym wszystkich obywateli. Tak maja skonstruowany reguamin, zeby nie bylo takiej mozliwosci. Mysla,ze sa tacy cwani i bezkarni! Siedza na dupach i patrza jak kasa na konto naplywa( i bedzie naplywac dalej jesli ich ktos nie powstrzyma). A ja bede zapieprzac dalej , bo w koncu z czegos trzeba utrzymywac oszustów :/ ŻAL!

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 10:50
Żadne wypowiedzenia po 3 miesiacach tu nie pomogą , bo oni nie kieruja sie prawem obowiazujacym wszystkich obywateli. Tak maja skonstruowany reguamin, zeby nie bylo takiej mozliwosci. Mysla,ze sa tacy cwani i bezkarni! Siedza na dupach i patrza jak kasa na konto naplywa( i bedzie naplywac dalej jesli ich ktos nie powstrzyma). A ja bede zapieprzac dalej , bo w koncu z czegos trzeba utrzymywac oszustów :/ ŻAL!

Tylko powiedz po kiego grzyba słać wypowiedzenia jak nie ma żadnych umów. Ludzie otrząśnijcie się, z kim te umowy są zawierane z klawiaturą komputera. Jak już czujecie taki wewnętrzny przymus, to wysyłajcie im te odstąpienia ale jako podpis piszcie klawiatura komputera Ip ............ (tu numer), nr seryjny .................. (też numer).

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 13:33
Witajcie,

Ja miałam nieprzyjemności z Pobieraczkiem w 08.2010 roku. tak jak inni dostawałam na maila pełno gróźb i wezwań do zapłaty. Na szczęście je olewałam. Po miesiącu od zalogowaniu sie na Pobieraczku wysłałam do nich list z wypowiedzeniem umowy...

(obywatel ma takie prawo, ponieważ można wypowiedzieć umowę zawartą w sieci do 3mieś od jej podpisania na papierze, który firma ma obowiązek wysłać aby umowa wogóle była ważna!!! Oczywiście ja takiego pisma nie otrzymałam od nich i chyba nikt nie otrzymał. W każdym bądź razie dla świętego spokoju wysłałam takie wypowiedzenie).

Odesłali mi list z informacją, że to jest dla nich nie ważne. Jednak od tamtej pory miałam z nimi spokój!!!!

Ale UWAGA!!! dziś ku mojemu zdziwieniu, ponad rok po tym wydarzeniu otrzymałam list od jakieś kancelarii z informacją, że jak nie zapłace to mnie wpiszą do Krajowego rejestru dłużników ! :) chyba wzieli się na inny sposób wyłudzania kasy.

Czy ktoś po tak długim okresie przerwy też dostał taki lub podobny list????
Ja to olewam i na pewno nie zapłace :)

Pozdrawiam wszystkich!

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 14:55
Wlaśnie o to chodzi, że oni nie odpuszczają bo jak mają odpuszczac skoro 90% ludzi płaci dla ''świetego spokoju". Ludzie otrząśnijcie się ! Poki my im do dupy się nie dobierzemy, to będzie ciągnąć się w nieskończoność!!! Ponadto weżcie też pod uwagę, że oni zastraszają niepełnoletnich! Nie mam słów na takie praktyki. Wciąz powtarzam; JEŻELI PŁACICIE TO SPONSORUJECIE TYCH ZŁODZIEI!!!

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 14:58
Zainteresowanych założeniem sprawy w sądzie pobieraczkowi zapraszam do przystapienia do grupy pozywamy-zbiorowo.pl. Brakuje nam 22 osób! Ludu do roboty:)

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 17:43
Witajcie,

Ja miałam nieprzyjemności z Pobieraczkiem w 08.2010 roku. tak jak inni dostawałam na maila pełno gróźb i wezwań do zapłaty. Na szczęście je olewałam. Po miesiącu od zalogowaniu sie na Pobieraczku wysłałam do nich list z wypowiedzeniem umowy...

(obywatel ma takie prawo, ponieważ można wypowiedzieć umowę zawartą w sieci do 3mieś od jej podpisania na papierze, który firma ma obowiązek wysłać aby umowa wogóle była ważna!!! Oczywiście ja takiego pisma nie otrzymałam od nich i chyba nikt nie otrzymał. W każdym bądź razie dla świętego spokoju wysłałam takie wypowiedzenie).

Odesłali mi list z informacją, że to jest dla nich nie ważne. Jednak od tamtej pory miałam z nimi spokój!!!!

Ale UWAGA!!! dziś ku mojemu zdziwieniu, ponad rok po tym wydarzeniu otrzymałam list od jakieś kancelarii z informacją, że jak nie zapłace to mnie wpiszą do Krajowego rejestru dłużników ! :) chyba wzieli się na inny sposób wyłudzania kasy.

Czy ktoś po tak długim okresie przerwy też dostał taki lub podobny list????
Ja to olewam i na pewno nie zapłace :)

Pozdrawiam wszystkich!

A podawałaś swoje prawdziwe dane? Bo chciałabym wiedzieć czy jak ktoś podał fałszywe dane to też dostał jakies listy

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 19:14
możecie byc spokojni. ponad dwa lata temu rejestracji dokonałem tak jak wy i nie korzystałem z tego.
przysyłali na skrzynkę, przysyłali na pocztę, dziś o nich zapomniałem.
słuchajcie gumy, facet ma głowę i pisze prawdę. płacą ci którzy się wystraszą a oni się cieszą.
pozdr.

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 21:24
a regulaminie jest jakiś termin płatniści

Nie zarejestrowany
01-12-2011, 23:09
a czy w regulaminie jest napisany termin płatności? jak wysłałam oświadczenie o odstąpieniu umowy to przysłali mi taki link i odpowiedź, że za późno dałam wypowiedzenie bo nie po 10 dniach tylko po 30 oni są chorzy na umyśle
http://www.radiozet.pl/var/ezflow_site/storage/original/audio/20181b53704d6f5a26eb55990f9c9f6a.flv

Nie zarejestrowany
02-12-2011, 12:37
Wzywamy do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty...
"DOBROWOLNEJ"!!! Więc mogę ale nie muszę zapłacić za pobierane z tej strony informacje, tak?! Ja przynajmniej tak to rozumiem!!!

Nie zarejestrowany
02-12-2011, 14:26
Ja dzisiaj otrzymałam pismo z zawiadomieniem o wpłacie 94,80.. Co najlepsze napisali że niby założyłam konto 1,5 roku temu..a z tego co pamiętam wtedy jeszcze nie maiłam dostępu do internetu.. także nie miałabym nawet takiej możliwości. Kolejna rzecz jaka mnie zdziwiła to to, że w tych dokumentach pojawił się adres e-mail kogoś zupełnie innego.. więc nie mam pojęcia dlaczego otrzymałam to coś.. Z tego co zdążyłam zauważyć to jacyś cholerni naciągacze.. A do tego wszystkiego 3 osoby z mojego otoczenia prawie w tym samym czasie dostały to zawiadomienie.. Żal po prostu, mam nadzieję że trafi się ktoś kto zrobi z tym porządek.

Nie zarejestrowany
02-12-2011, 14:39
Zmienne IP, was przed niczym nie chroni, w razie popełnienia przestępstwa i złożeniu wniosku w prokuraturze, wasz dostawca Internetu będzie zmuszony przedstawia logi. Kto, o której, gdzie, co jak - dlaczego. Nie ma co kozaczyć, dostawca Internetu zrobi to bardzo chętnie, gdyż za was odpowiedzialności nie weźmie.

Odbij z glutem, palancie.

Nie zarejestrowany
02-12-2011, 15:19
Ja dzisiaj otrzymałam pismo z zawiadomieniem o wpłacie 94,80.. Co najlepsze napisali że niby założyłam konto 1,5 roku temu..a z tego co pamiętam wtedy jeszcze nie maiłam dostępu do internetu.. także nie miałabym nawet takiej możliwości. Kolejna rzecz jaka mnie zdziwiła to to, że w tych dokumentach pojawił się adres e-mail kogoś zupełnie innego.. więc nie mam pojęcia dlaczego otrzymałam to coś.. Z tego co zdążyłam zauważyć to jacyś cholerni naciągacze.. A do tego wszystkiego 3 osoby z mojego otoczenia prawie w tym samym czasie dostały to zawiadomienie.. Żal po prostu, mam nadzieję że trafi się ktoś kto zrobi z tym porządek.

mnie przysłali na meila ze z takiego i takiego adresu ip zarejerestrowano na pobieraczku . problem w tym ze ten podany adres ip nie zgadzał sie z moim :D wiedz cos tu nie teges . a moj adres ip sie nie zmienia .

edek33
03-12-2011, 15:24
chciałem zapytać czy ktoś z was dostał takie zawiadomienie na adres domowy? czy jest jakaś możliwość żeby oni zdobyli dane osobowe osoby na którą jest internet, mając jedynie IP, które jest zmienne?
Jak oni chcą udowodnić, że właściciel danego IP, łącza zalogował się i korzystał z pobieraczka jeśli posiada on sieć Wifi nie zabezpieczoną żadnym hasłem??

kaba
03-12-2011, 17:25
Bodajże 3 dni temu przyszło do mojego brata listem zwykłym wezwanie przedsądowe podpisane "z upoważnienia zarządu Konsens S.A." i jakiś gryzmoł pod spodem, że niby podpis oczywiście nie oryginalny tylko jak odbitka ksero kiepskiej jakości. Jest to niby firma która ma się zająć wyegzekwowaniem opłaty za pobieraczka od mojego brata - tak wynika z treści pisemka. Jest też druczek na którym wylistowane są wszystkie rzekomo grożące bratu opłaty, plus pisemko z działu windykacji firmy Eller.... śmajer-bajer. Dziwne, że wielce poważna kancelaria Konsens S.A. nie wysyła pism ze swojej siedziby tylko przysyła pisemka w tej samej kopercie co firma Eller... Ponadto druczek wezwania od Kancelarii są na zwykłym papierze, bez logo kancelarii, bez pieczęci, bez daty ani miejscowości. Nic, tylko podpis pod pisemkiem że z upoważnienia... hahaha chyba z upoważnienia Freda Flinstona. Pismo w żaden sposób nie nosi znamion pisma urzędowego więc je ignorujemy:) Tego typu korespondencja powinna być wysyłana listem poleconym, przyszła zwykłym, więc uznajemy że... nie dotarła do nas wcale:) niech się pofatygują i wydadzą na polecony więcej kasy niż nędzne 1,55 za list zwykły. Dają niby 7 dni od daty otrzymania pisma... a przepraszam jak to chcą zweryfikować?? List zwykły nie jest rejestrowaną przesyłką więc nie ma możliwości sprawdzenia kiedy, komu i czy w ogóle został doręczony zatem uważam, że brat ma mnóstwo czasu na zapłatę, z resztą w ogóle nie zamierzamy czegokolwiek płacić z tej prostej przyczyny, że firma Eller nie wystawiła FV za rzekomo świadczoną usługę, a my mamy prawo wiedzieć jaką stawką vat jest obłożony rodzaj "usług" świadczonych przez Eller....
List zachowamy i poczekamy kiedy przyjdzie pismo polecone dopiero wówczas pofatygujemy się wystosować do nich pismo z potwierdzeniem odbioru (chcę wiedzieć co za geniusz i kiedy odbierze ode mnie list i mieć dowód, że go otrzymali) z informacją, że zgodnie z prawem polskim i ustawą o podatkach, jeżeli klient ma za cokolwiek płacić, powinien otrzymać fakturę, rachunek bądź paragon, zawierający dane m.in. takie jaką stawką Vat opodatkowane są usługi. Dopiero po otrzymaniu FV pomyślimy, co z tym fantem zrobić. Sądem mogą sobie nas straszyć do woli, jeśli chcą, proszę bardzo... tylko niech liczą się z tym, że po pierwsze podniesiemy temat wystawiania rachunków i odprowadzania przez nich podatków, po drugie podniesiemy kwestię praw autorskich, ponieważ pobieraczek "sprzedaje" piraty. Ciekawe co będą mieli wtedy do powiedzenia:)
Ludzie, nie przejmujcie się tak tymi wezwaniami. Będę informowała na bieżąco o rozwoju wydarzeń, o ile takowy w ogóle będzie miał miejsce. Nam się nie spieszy:) czekamy cierpliwie na list polecony a nie jakieś zwykłe bublowe pisemko, bez pieczęci kancelarii z podpisem wstawionym z kserokopiarki hahaha... wolne żarty:) Korci mnie, żeby wykonać kilka telefonów na podane w pisemkach numery tylko, że szkoda mi kasy na rozmowy z ludźmi takiego pokroju. Chętnie bym sobie porozmawiała z nimi... a może jest jakaś opcja, żeby zamówić na koszt odbiorcy rozmowę??:)ohhh... gadałabym godzinami:D
Trzymajcie się i nie dajcie się:)

Nie zarejestrowany
03-12-2011, 17:40
Cześć,
ja też zarejestrowałam sie na tym gównie podając fałsywe dane.

Znalazłam takie odstąpienie od umowy (mój termin 10 dni minął), czy ktoś już im to wysyłał i coś wam odpowiedzieli????

Pomocy, boje się jak cholera

Odstąpienie od umowy

Powołując się na art. 10 ust. 2 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, niniejszym odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet, zawartej z Eller Service S. C., dnia xxxxx r. z komputera o adresie IP xxxxxxxxxx
Pragnę przypomnieć, iż w związku z brakiem pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust.1 w zw. z art. 9 ust. 3 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, termin, w którym przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy.

Odstępując od umowy, zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy Eller Service S.C. (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych).

z poważaniem
xxxxxxxxxx

aniaaaaaaaaaaaaaaa
03-12-2011, 18:07
ja wysłałam ale jeszcze nic nie odpowiedzieli.........
a czy ktoś konsultował się z Miejskim Rzecznikiem Konsumentów?
co oni radzą? bo chciałby iść ale nie wiem czy warto?

Nie zarejestrowany
03-12-2011, 19:14
Witajcie. Ja ostatnio dastałem list w którym jest to co wy mówicie, maila to pewnie od razu usuwałem nie zaglądając. Rejestrując się podałem jedynie inne nazwisko. A w liście dostałem ,,Zawiadomienie", dostałem też wykaz ile kosztuje proces w sądzie, mam również ,,Przedsądowe wezwanie do zapłaty", i blankiet do płacenia na poczcie, a dokładniej dwa na jednej stronie.

Przez przypadek napisałem swoje imie ,,Krzysstof".

Czy Wy też wszystko razem dostaliście? Olać sprawę? mój sąsiad dwa domy dalej jest prawnikiem, czy może udać się do niego po sąsiedzką pomoc?

Daaana
03-12-2011, 23:00
witam,
właśnie też dzisiaj dostałam wezwanie do zapłaty o podobnej treści jak pozostali uzytkownicy forum cudownie ze tkowe istnieje i że nie jestem sama bo juz mi wlosy z glowy zaczely wypadać

nie pobieralam żadnych plików do tej pory i nie dostalam zadnego pisma potwierdzajacego zawarcie umowy ani nie wybierałam zadnego Pakietu tylko się zarejestrowalam żeby zobaczyć co oferują

napisalm mailowo ze zgodnie z art 7 Ustawy z dn 18 lipca 2002 r. pkt 2 ustawodawca Zapewnia "zakończenie w każdej chwili korzystania z uslugi swiadczonej drogą elektroniczna
ale powyższe odstapienie umowy jest sensowniejsze i zaraz go napisz i wyślę listem z potwierdzeniem odbioru a w poniedzialek chcę pojść do rzecznika konsumentow

pppppp
04-12-2011, 12:14
Witam wszystkich wystraszonych.
Oto moja ostatnia wiadomość od zastraszających złodziejaszków!!!!!!!!!

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 05.11.2011 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

xxxxxxxxx
xxxxxxxxx - dane fałszywe

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 05.11.2011 to 195.117.141.50. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego – jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - ppp1976@interia.pl
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=mYJv0mDwJ%2BhjLqvPt2fgKCYG

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Ludzie poczytajcie trochę o tych "artystach" i nie płaćcie, nikogo jeszcze nie pozwali wręcz przeciwnie oni zostali pozwani i teraz odwołują się od wyroku za wprowadzanie niczego nieświadomych internautów w błąd. Te ich pisma przychodzące w zwykłych listach nadają się do prokuratury!!! Czekam na taką pocztę i udam się gdzie trzeba.

Nie zarejestrowany
04-12-2011, 12:17
Zainteresowanych założeniem sprawy w sądzie pobieraczkowi zapraszam do przystapienia do grupy pozywamy-zbiorowo.pl. Brakuje nam 22 osób! Ludu do roboty:)

Jestem z Wami daj namiar.

Nie zarejestrowany
04-12-2011, 12:21
Szukam chętnych z podkarpacia chcących złożyć pozew zbiorowy przeciwko tym naciągaczom.

Nie zarejestrowany
04-12-2011, 12:36
witam,
właśnie też dzisiaj dostałam wezwanie do zapłaty o podobnej treści jak pozostali uzytkownicy forum cudownie ze tkowe istnieje i że nie jestem sama bo juz mi wlosy z glowy zaczely wypadać

nie pobieralam żadnych plików do tej pory i nie dostalam zadnego pisma potwierdzajacego zawarcie umowy ani nie wybierałam zadnego Pakietu tylko się zarejestrowalam żeby zobaczyć co oferują

napisalm mailowo ze zgodnie z art 7 Ustawy z dn 18 lipca 2002 r. pkt 2 ustawodawca Zapewnia "zakończenie w każdej chwili korzystania z uslugi swiadczonej drogą elektroniczna
ale powyższe odstapienie umowy jest sensowniejsze i zaraz go napisz i wyślę listem z potwierdzeniem odbioru a w poniedzialek chcę pojść do rzecznika konsumentow

hejka, daj znać czego się dowiedziałaś w rzecznika, bo nie wiem co robić?

Nie zarejestrowany
04-12-2011, 16:22
Witam
Wczoraj namojej poczcie pokazalo sie wezwanie od pobieraczka.
Zaczelam czytac forum i nie tylko to.
Ta sprawa toczy sie od 2009 roku z tego co widze i jestem w szoku ze wogole ta strona jeszcze istnieje.
To przeciez nie tylko zlodzieje ale i terrorysci ze wskazaniem na streczycielstwo.
Ludzie albo ja tu czegos nie rozumiem albo ten nasz kraj ze swoimi przepisami zwariowal.
Jak zlapia zlodziej do sprawa i kara wiezienia i niema ze nie siedzi i dalej legalnie kradnie.
To jest chore dlaczegooni jeszcze istnieja w internecie..kto logicznie moze mi to wyjasnic.

Nie zarejestrowany
04-12-2011, 21:22
witam, moje pytanie brzmi skąd oni znają nasze dane osobowe i nasz adres, skoro większość z nas podaje nie prawdziwe dane osobowe?? czy ktoś wie?

Szantażowana
04-12-2011, 22:43
Witam Was wszystkich, 2 dni temu przyszło mi na adres domowy list z zawiadomieniem o zapłacie z firmy eller.Zakładałam wiele w życiu fałszywych kont by nikt nie znał prawdziwych moich danych. Rok temu zrobiłam spory bład ponieważ podałam fałszywe imie i nazwisko ale niestety nieprzemyślanie podałam prawdziwy adres domowy. Otworzyłam list który wcale nie był poleconym i nie trzeba było podpisu odbiorcy. Zapomniałam o całej tej sprawie ale jak przeczytałam ten list zagotowało mnie nie wiedziałam co mam zrobić. Bezpośrednio zadzwoniłma do Rzecznika Praw Konsumenta któremu jak tylko na dzień dobry wspomniałam o pobieraczku miła pani od razu wiedziała jak mnie pocieszyć zaproponowała mi pójście z tym na policje i tak też poradziła osobom które wcześniej u niej w tej sprawie się pojawili. Ja również tak zrobiłam nie patrząc na konsekwencje jakie moga mnie spotkać i sama mogę sobie nawarzyć bigosu o podanie fałszywych dany np. Jak miałam uprzedzenie do policji tak uwierzyłam że to również ludzie a nie nasi wrogowie. Staneło nademną trzech policjanów którzy powiedzieli jednoznacznie by nie płacić tym oszustom. Odradzilimi jednak złożenia na ta firmę pozwu o nenkanie ponieważ miałam fałszywe dane osobowe i skomplikowało by to całą sprawę. Wiem jednak że w mojej miejscowości jest prowadzona sprawa przeciwko tej firmie i podali mi wszystkie potrzebne informacje by wystosować pismo do nich po otrzymaniu kolejnego listu na adres domowy. Oczywiście ku ich wielkiemu zdziwieniu było to że właśnie taki list nie przyszedł poleconym!!!!! poradzili mi bym powiedziała listonoszowi by nie przynosił mi makulatury do domu zwłaszcza ze magdalena k. nie mieszka pod danym adresem zameldowania.

Jedyne co mnie przeraziło to to że mogą przez IP dojść do tego kto jest właścicielem internetu i posiadanego IP komputera. Komputer z IP który oni maja nie jest uruchamiany czy naprawde jest to mozliwe że mogą uzystać takich informacji o właścicielach posiadanego numeru IP?

Trzymam się tego co policja mi powiedziała by nie płacić chociaż przyznam się że pomyślałam o tym by zapłacić i mieć świety spokój ale wasze komentarze potrzymują mnie na duchu by tego czynu nie popełnić.

Pozdrawiam was serdecznie i czekam na odpowiedz na moje pytanie

Nie zarejestrowany
04-12-2011, 23:32
Nawet jak ustala do kogo Ip było przypisane to co, to znaczy że ten ktoś używał tego ip, nie są w stanie tego udowodnić, to mógł być każdy członek twojej rodziny kolega koleżanka ktokolwiek kto był w domu a ponieważ była impreza nikt nie pilnował komputera bi nie ma takiego obowiązku. Mogą cie skoczyć.

Nie zarejestrowany
05-12-2011, 09:42
Wzywamy do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty...
"DOBROWOLNEJ"!!! Więc mogę ale nie muszę zapłacić za pobierane z tej strony informacje, tak?! Ja przynajmniej tak to rozumiem!!!

to źle rozumiesz. Oni mówią : zapłać po dobroci (czyt. dobrowolnie) bo jak nie to cię zmusimy - i tu wyliczenie: sąd, komornik, windykacje...

Nie zarejestrowany
05-12-2011, 12:06
Jestem z Wami daj namiar.

www.pozywamy-zbiorowo.pl

Nie zarejestrowany
05-12-2011, 13:53
Witam ! Ja też mam problem z pobieraczkiem ,wezwania do zapłaty .Napisałam im maila z Oświadczeniem o odstąpieniu od umowy i nic zrowu wezwanie do zapłaty.Dziś postanowiłam zadzwonic i odebrał jakiś Burak ,bo innaczej tego nie można nazwac .Nie dadzą człowiekowi dojśc do słowa mają swój regulamin i czymają sie jego,mówie że córka zarejestrowała się ,ale nie korzystała wogóle i korzystac nie będzie i że mieszka w Angli i kiedy była na urlopie w polsce to sytuacja miała miejsce ,i zeby przestali przysyłac wezwania .Bo jak mam płacic za coś zczego nie korzystam na to Burak odpowiedział ,że odstapic mozna tylko w ciągu 10 dni itd.. i czy jak wyjeżdzam na urlop to nie płace rachunków jak mnie nie ma i nie korzystam z mediów ,czyli płaci pani i u nich tez czeba płacic .A na moje pytanie, czy oglądał Exspres Reporterów odpowiedział ze tak i oni są na prawie ,a nie jakis psełdo dziennikarz z wykrztałcenia Zoolog zabiera głos w sprawie ,czyli w magazynie Exspresu Reporterów pracują sami pseudo dziennikarze razem z Prowadzacym .I jeszcze troche powrzeszczał i żucił słuchawką .Taka jest rozmowa z Buractwem pobieraczka.I co robic dalej ? narazie płacic nie będe.pozdrawiam

sika88
05-12-2011, 15:27
Witam. ja rowniez dostalam od nich list i tak samo jak inni nie poleconym ze w czerwcu rok temu sie u nich zarejestrowalami mam placic. raczej nie zaplace mojemu chlopakowi rok temu kazali placic nie zaplacil i nic mu nie zrobili. mi od razu z biura windykacji wyslali ile to bede musiala placic jak tych 94 zl nie zaplace teraz i groza mi ze jak skieruje sprawe do sadu to wystapia o zasadzenie ode mnie kary umownej w wysokosci 339zl!! tak wiec z jednej strony wiem ze nie trzeba im placic ale z drugiej troche sie boje. wlasnie stracilam prace i nie usmiecha mi sie placic im tych conajmniej 710 zl jak to oni trierdza ze bede musiala placic gdy teraz nie zaplace. czy jest ktos w ktorego przypadku posuneli sie dalej niz tylko do wysylania listow??? czy faktycznie moga mnie postawic przed sadem?? i kazac mi placic te 710 zl?? bardzo prosze o odpowiedz gdyz nie wiem co mam robic. z gory dziekuje:)

Nie zarejestrowany
05-12-2011, 17:04
Witam. ja rowniez dostalam od nich list i tak samo jak inni nie poleconym ze w czerwcu rok temu sie u nich zarejestrowalami mam placic. raczej nie zaplace mojemu chlopakowi rok temu kazali placic nie zaplacil i nic mu nie zrobili. mi od razu z biura windykacji wyslali ile to bede musiala placic jak tych 94 zl nie zaplace teraz i groza mi ze jak skieruje sprawe do sadu to wystapia o zasadzenie ode mnie kary umownej w wysokosci 339zl!! tak wiec z jednej strony wiem ze nie trzeba im placic ale z drugiej troche sie boje. wlasnie stracilam prace i nie usmiecha mi sie placic im tych conajmniej 710 zl jak to oni trierdza ze bede musiala placic gdy teraz nie zaplace. czy jest ktos w ktorego przypadku posuneli sie dalej niz tylko do wysylania listow??? czy faktycznie moga mnie postawic przed sadem?? i kazac mi placic te 710 zl?? bardzo prosze o odpowiedz gdyz nie wiem co mam robic. z gory dziekuje:)

Nie nie mogą ci kompletnie nic zrobić poza pisaniem listów i maili z groźbami!

kaba
05-12-2011, 21:38
A ja się dziś zebrałam z ciekawości na odwagę i postanowiłam zrobić eksperyment.
Kilka dni temu przysłali nam do domu z Eller Service listem zwykłym jakieś pogróżki o komorniku i sądzie oraz (w tej samej kopercie której nadawcą była ELler Service) pisemko niby od kancelarii Konsens SA, że dostali zlecenie od Eller... na założenie w sądzie powszechnym sprawy celem odzyskania należności od nas za pobieraczka, z którego nic nie ściągnęliśmy bo się nie dało (klasyka, nieprawdaż??:) ). Dziwne, że pismo z którego treści wynika że jest pisane przez pracownika Konsens S.A. jest na zwykłym papierze niefirmowym ( z reguły kancelarie mają swoje papiery firmowe z logo itp.), nie ma pieczęci kancelarii, nie ma daty, nie ma żadnego adresu ani kontaktu do tejże kancelarii, a pismo kończy się "Z upoważnienia zarządu Konsens S.A." i jest wklejony jakiś nieczytelny podpis skopiowany z innego pisemka. Nie jest to pismo oryginalne,tylko ogólnie wygląda jak zwykła kserówka, a przecież pismo z Kancelarii powinno być podpisane piórem lub długopisem a nie "kopiuj-wklej" w komputerze z innego zeskanowanego pisemka pewnie.Powinno zawierać pieczęć kancelarii z adresem i kontaktem telefonicznym. Stwierdziłam, że ... co mi szkodzi... sprawdzę u źródła, czy też to prawda, że zlecili im założenie sprawy, czy tylko tak sobie strachy na lachy robią i ślą pisma w imieniu jakiejś kancelarii, która nie ma nawet pojęcia, że jest przez nich wmanewrowana w jakąś intrygę. Wpisałam w wyszukiwarkę Konsens S.A. i faktycznie znalazło jakąś kancelarię - napisałam do nich maila, z prośbą o wyjaśnienie czy faktycznie działają z ramienia Eller Service bo nie chce mi się w to wierzyć, żeby szanująca się Kancelaria wysyłała do ludzi tak niechlujnie sporządzone pisma, w dodatku listem zwykłym i w kopercie na której jako nadawca widnieje Eller Service a nie Konsens S.A.
Czekam teraz na odpowiedź. CIekawe kiedy się odezwą i co napiszą. W mailu do nich dodałam, że potrzebuję tej informacji od nich ponieważ zamierzam udać się do najbliższej kancelarii adwokackiej ponieważ mam podejrzenie, że Spółka ELler Service chce od nas wyłudzić pieniądze:D Zobaczymy jaka będzie reakcja. Oczywiście przeprosiłam też z góry, jeśli okazałoby się, że oni nie mają z tym nic wspólnego i że niesłusznie się do nich zwracam ale ponieważ na piśmie nie ma informacji jednoznacznie wskazujących które KONSENS S.A. zajmuje się sprawą, postanowiłam skontaktować się z Każdym Konsensem, który pokaże wyszukiwarka więc trafiłam też do nich i będę wdzięczna jeśli poświęcą chwilę na udzielenie mi odpowiedzi.

Nie zarejestrowany
06-12-2011, 10:41
Troche tego wszystkiego nie ogarniam. Tyle osób czuję się pokrzywdzonymi , a tak ciężko zebrać 100 osób do pozwu zbiorowego :/

Nie zarejestrowany
06-12-2011, 11:34
Troche tego wszystkiego nie ogarniam. Tyle osób czuję się pokrzywdzonymi , a tak ciężko zebrać 100 osób do pozwu zbiorowego :/

Pobieraczek ma się dobrze i śpi spokojnie :))))))))) większość "trzęsie tyłkami" przed NIM :))))))

Nie zarejestrowany
06-12-2011, 12:47
mam to samo do mnie od 2 lat piszą chyba nic więcej nei zrobia nawet mam juz inny adres ip niż pisali z którego wchodziłem to jakaś ściema straszą ze jak sie poda do sądu to jeszcze więcej bedzie trzeba placić tak samo rozumien ze to ze sie zarejestrowałem dawno temu i nie korzystałem to co ja mam płacić chciałem tylko zobaczyć co to

Nie zarejestrowany
06-12-2011, 13:56
mam to samo do mnie od 2 lat piszą chyba nic więcej nei zrobia nawet mam juz inny adres ip niż pisali z którego wchodziłem to jakaś ściema straszą ze jak sie poda do sądu to jeszcze więcej bedzie trzeba placić tak samo rozumien ze to ze sie zarejestrowałem dawno temu i nie korzystałem to co ja mam płacić chciałem tylko zobaczyć co to

No toś zobaczył :/

Nie zarejestrowany
06-12-2011, 21:03
[QUOTE=Roode;487]Witam!Ja również dostałem tego maila co Państwo mam 17 lat i szczerze zacząłem również się bać,że mogą mi coś zrobić.Lecz gdy poczytałem po internecie,że nie tylko ja mam taki problem uspokoiłem się i odpisałem im,że rezygnuje z ich "usług",ponieważ nawet nie korzystałem z ich serwisu.Mail jest dosłownie identyczny jak wszystkich tutaj jedynie z moimi danymi :)Nie dajmy się zwariować to tylko i wyłącznie próba wyłudzenia pieniędzy.

Szanowny Panie *******,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 08.03.2011 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 08.03.2011 to *********. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek

hej ja tez mam cos takiego i uwazmamże to sciema bo kazdy dostal taka sama kwote do zaplaty to nie możliwe ja nie korzystam z takich stron bo zwyczajnie sie boje loguje sie z ciekawości a pozniej zapominam a to juz przegiencie paly ja nie dam sie tym oszustom bo mnie na to nie stac . nie powiem troche spekalam jak uslyszalam o sadzie ale to tylko ma nastraszyc i zmusić do placenia PozdrawiamM.

Nie zarejestrowany
07-12-2011, 07:42
ja wczoraj też to dostałam, tylko zdziwiło mnie to że list przysłali mi teraz jak niby wchodziłam tam 05.08.2010. dzwoniłam do nich ale nie dało sie do nich dodzwonić... powiedziałam, że tego im nie zapłace i napisałam im e-mail . heh... moja mama powiedziała, że chce to zapłacić ale nie dam sie oszukać !

Nie zarejestrowany
07-12-2011, 08:43
To są naciągacze i tyle! IP jest zmyślone! Umowy podpisuje się ręcznie! Nie podają swojego adresu firmy! Podają tylko nr. konta bo chodzi im żeby naiwni (wystraszeni) ludzie zapłacili !!!!

Nie zarejestrowany
07-12-2011, 11:27
To są naciągacze i tyle! IP jest zmyślone! Umowy podpisuje się ręcznie! Nie podają swojego adresu firmy! Podają tylko nr. konta bo chodzi im żeby naiwni (wystraszeni) ludzie zapłacili !!!!

A najśmieszniejsze jest, ze większość płaci :/

Nie zarejestrowany
07-12-2011, 11:38
UWAGA! NA PROGRAM PARTNERSKI POBIERACZKA!!!!

Partnerem Pobieraczka jest serwis MegaLoad.pl Nowi użytkownicy zapewniani są o pełnej anonimowości i bezpieczeństwie, czemu kłam zadaje kolejny krok procesu logowania. Po wyrażeniu chęci zarejestrowania się użytkownik zobaczy… stronę główną Pobieraczka zawierającą m.in. szczegółowy formularz i wielką reklamę oferującą pobranie 1 GB danych w ciągu 10 dni. Jeśli zwiedziony reklamami internauta skorzysta z oferty darmowego testu i w porę nie zerwie umowy, może okazać się, że co miesiąc naliczana będzie opłata w wysokości zależnej od wybranego pakietu (7,9 – 19,9 zł), a Pobieraczek po jakimś czasie zacznie wysyłać wezwania do zapłaty.

pobieraczek nie zna umiaru!!!!!!!

Nie zarejestrowany
07-12-2011, 16:29
mają swój regulamin i <b>czymają sie </b>jego,... ,a nie jakis<b> psełdo </b>dziennikarz z wykrztałcenia Zoolog zabiera głos w sprawie ... i<b> żucił </b>słuchawką

Ekhm.. ok.... :)

Nie zarejestrowany
07-12-2011, 17:31
A ja się dziś zebrałam z ciekawości na odwagę i postanowiłam zrobić eksperyment.
Kilka dni temu przysłali nam do domu z Eller Service listem zwykłym jakieś pogróżki o komorniku i sądzie oraz (w tej samej kopercie której nadawcą była ELler Service) pisemko niby od kancelarii Konsens SA, że dostali zlecenie od Eller... na założenie w sądzie powszechnym sprawy celem odzyskania należności od nas za pobieraczka, z którego nic nie ściągnęliśmy bo się nie dało (klasyka, nieprawdaż??:) ). Dziwne, że pismo z którego treści wynika że jest pisane przez pracownika Konsens S.A. jest na zwykłym papierze niefirmowym ( z reguły kancelarie mają swoje papiery firmowe z logo itp.), nie ma pieczęci kancelarii, nie ma daty, nie ma żadnego adresu ani kontaktu do tejże kancelarii, a pismo kończy się "Z upoważnienia zarządu Konsens S.A." i jest wklejony jakiś nieczytelny podpis skopiowany z innego pisemka. Nie jest to pismo oryginalne,tylko ogólnie wygląda jak zwykła kserówka, a przecież pismo z Kancelarii powinno być podpisane piórem lub długopisem a nie "kopiuj-wklej" w komputerze z innego zeskanowanego pisemka pewnie.Powinno zawierać pieczęć kancelarii z adresem i kontaktem telefonicznym. Stwierdziłam, że ... co mi szkodzi... sprawdzę u źródła, czy też to prawda, że zlecili im założenie sprawy, czy tylko tak sobie strachy na lachy robią i ślą pisma w imieniu jakiejś kancelarii, która nie ma nawet pojęcia, że jest przez nich wmanewrowana w jakąś intrygę. Wpisałam w wyszukiwarkę Konsens S.A. i faktycznie znalazło jakąś kancelarię - napisałam do nich maila, z prośbą o wyjaśnienie czy faktycznie działają z ramienia Eller Service bo nie chce mi się w to wierzyć, żeby szanująca się Kancelaria wysyłała do ludzi tak niechlujnie sporządzone pisma, w dodatku listem zwykłym i w kopercie na której jako nadawca widnieje Eller Service a nie Konsens S.A.
Czekam teraz na odpowiedź. CIekawe kiedy się odezwą i co napiszą. W mailu do nich dodałam, że potrzebuję tej informacji od nich ponieważ zamierzam udać się do najbliższej kancelarii adwokackiej ponieważ mam podejrzenie, że Spółka ELler Service chce od nas wyłudzić pieniądze:D Zobaczymy jaka będzie reakcja. Oczywiście przeprosiłam też z góry, jeśli okazałoby się, że oni nie mają z tym nic wspólnego i że niesłusznie się do nich zwracam ale ponieważ na piśmie nie ma informacji jednoznacznie wskazujących które KONSENS S.A. zajmuje się sprawą, postanowiłam skontaktować się z Każdym Konsensem, który pokaże wyszukiwarka więc trafiłam też do nich i będę wdzięczna jeśli poświęcą chwilę na udzielenie mi odpowiedzi.

Niezła myśl !daj znać jak poszło i co konsens odpisał
z góry dzięki

kaba
07-12-2011, 17:55
Póki co Konsens milczy. Oczywiście jak się odezwą, dam znać:)

idae
08-12-2011, 08:11
Witam ja również dostałem pisemko od pobieraczka, no i pisze ze zamjnie sie ta sprawa kancelaria Konsens. zadzwonilem do nich i oczywiscie ta firma zajmuje sie sprawami spółki eller service ale nic pozatym, nie doszło jeszcze do żadnej sprawy sądowej. Poza tym list który od nich dostałem był wysłany zwykłym listem, "niby" przedsądowe wezwanie do zapłaty które jest podpisane " z upoważnienia zarządu Konsesn s.a. i tu widnieje imie i nazwisko tzn łukasz P.... niestety nie wiem jakie to nazwisko bo jest nieczytelne a poza tym to nie jest oryginalny podpis tylko skopiowany jakis podpis i wklejony. zobaczymy co będzie dalej.

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 10:07
Witam ja również dostałem pisemko od pobieraczka, no i pisze ze zamjnie sie ta sprawa kancelaria Konsens. zadzwonilem do nich i oczywiscie ta firma zajmuje sie sprawami spółki eller service ale nic pozatym, nie doszło jeszcze do żadnej sprawy sądowej. Poza tym list który od nich dostałem był wysłany zwykłym listem, "niby" przedsądowe wezwanie do zapłaty które jest podpisane " z upoważnienia zarządu Konsesn s.a. i tu widnieje imie i nazwisko tzn łukasz P.... niestety nie wiem jakie to nazwisko bo jest nieczytelne a poza tym to nie jest oryginalny podpis tylko skopiowany jakis podpis i wklejony. zobaczymy co będzie dalej.

Zbiera sie setka ktorym zalezy, by utrzec nosa pobieraczkowi. Inni nie wiem na co czekaja?

~hdębica
08-12-2011, 11:11
witam. dnia 2010.05.01 zalogowałem się w serwisie pobieraczek skuszony "reklamą". po jakimś czasie dostałem maila ,w którym karzą uregulować należną kwotę, 94,80zł. kwotę tą wpłaciłem jakieś 15-16 miesięcy temu, ale nie zachowałem dowodu w płaty. wpłaciłem przez konto internetowe. 29 listopada 2011r dostałem list do skrzynki, zwykły nie priorytetowy czy coś, w środku 2 blankiety do zapłacenia na poczcie lub w banku. i 2 pisma, w których piszą, że są reprezentowani przez Kancelarię Konsens SA i w przypadku nieuregulowania należności sprawę skierują do sądu i o wpis do rejestru dłużników. po wpłaceniu przeze mnie kwoty 94.80zł nadal nie mogłem nic pobrać. co robić?! proszę o szybką odpowiedź. z góry dziękuję.

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 11:53
witam. dnia 2010.05.01 zalogowałem się w serwisie pobieraczek skuszony "reklamą". po jakimś czasie dostałem maila ,w którym karzą uregulować należną kwotę, 94,80zł. kwotę tą wpłaciłem jakieś 15-16 miesięcy temu, ale nie zachowałem dowodu w płaty. wpłaciłem przez konto internetowe. 29 listopada 2011r dostałem list do skrzynki, zwykły nie priorytetowy czy coś, w środku 2 blankiety do zapłacenia na poczcie lub w banku. i 2 pisma, w których piszą, że są reprezentowani przez Kancelarię Konsens SA i w przypadku nieuregulowania należności sprawę skierują do sądu i o wpis do rejestru dłużników. po wpłaceniu przeze mnie kwoty 94.80zł nadal nie mogłem nic pobrać. co robić?! proszę o szybką odpowiedź. z góry dziękuję.

I co, nie czujesz się oszukany? ^^ Zatkaj nos i buzię, skrzyżuj nogi nadmij się i pruknij, to ci powinno rozjaśnić trochę w głowie, albo poczytaj na forum, co ludzie prawią. Jednak jeśli im znów zapłacisz będziesz ciężkim kretynem. Jak mawiał Kubuś Puchatek "Myślenie to dobre przyzwyczajenie". Weź sobie to do serca!

hdębica
08-12-2011, 11:57
czuję się bardzo zdenerwowany ;) po prostu boję się trafić do rejestru dłużników bo jak ktoś we wcześniejszych postach zauważył w naszym kraju nie da się żyć bez kredytu. płacić nie mam zamiaru po raz drugi. a kubuś puchatek nie jest chyba dobrym wzorem do naśladowania w dorosłym życiu? :> pozdrawiam :)

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 13:28
czuję się bardzo zdenerwowany ;) po prostu boję się trafić do rejestru dłużników bo jak ktoś we wcześniejszych postach zauważył w naszym kraju nie da się żyć bez kredytu. płacić nie mam zamiaru po raz drugi. a kubuś puchatek nie jest chyba dobrym wzorem do naśladowania w dorosłym życiu? :> pozdrawiam :)

Bardzo źle zrobiłeś że wogóle zapłaciłeś! Nie zadręczaj się, nic Ci nie zrobią! Pobieraczek ma niezłą "polewke" jak czyta wasze wpisy :/ Czy musicie tak publicznie "trześć porami" przed nim? To daję mu tylko motywację do dalszych działań! Ale żal!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

kaba
08-12-2011, 13:35
Konsens kolejny dzień milczy, odpowiedzi na mój mail nadal brak. A ja obstaję przy swoim... albo wystawią fakturę vat za usługę, za którą tak domagają się kasy, albo niech się gonią! Bo jak będą dalej domagali się zapłaty to pójdę prosto do skarbówki i powiem, że ktoś żąda zapłaty za usługę ale nie chce mi FV wystawić i niech się tym z urzędu zajmą, bo ciekawe... każda firma za usługi wystawia faktury lub rachunki i rozlicza się z tego ze skrabówką, jeśli tego nie robi znaczy, że kasę na lewo ładują sobie do kieszeni i oszukują państwo. Swoją drogą... czy ktoś może wie, jaką stawką Vat są opodatkowane usługi tego typu jakie "świadczy" spółka Eller Service? Sama mam firmę i nie wyobrażam sobie sytuacji w której domagałabym się od kogokolwiek zapłaty bez uprzedniego wystawienia faktury. Najwyraźniej jedną z podstawowych różnic między mną a spółką Eller... jest ta, że ja wolę grać uczciwie mimo, że spora część przychodu idzie na podatki - lepiej mieć czyste sumienie:) jak widać nie wszystkim na spokoju sumienia zależy, niektórzy wolą działać na lewo w dodatku naciągając ludzi na spore sumy i wątpię, żeby z tych "opłat" uiszczanych przez zastraszonych "klientów" rozliczali się w jakikolwiek sposób. Domagajcie się faktur moi mili!! Takie blankiety do wpłaty jakie oni wysyłają można sobie sporządzić samemu w kilka minut na komputerze i ciekawe jak rozszyfrować treść jaką zamieszczają w rubryczce "tytułem" , bo przecież... każdy chce jasno wiedzieć tytułem czego dokonuje wpłaty, nieprawdaż??:) skoro nikt nie miał w ręce papierowej umowy, wypadałoby chociaż fakturę w przejrzystej formie wystawić. Niech co miesiąc przysyłają faktury na te 7,90 czy 9,70 nie pamiętam:) a niech nie żądają od ludzi opłat z góry za rok, bo to szubrawstwo jest i tyle. Weźmy na przykład usługi telewizji kablowych czy choćby, umowy na dostarczanie usługi dostępu do internetu - jakoś mój dostawca nie żąda opłaty z góry a co miesiąc razem z blankietem na wpłatę, przysyła fakturę. Wszystko jasne i klarowne. Bez faktury - nie płacę i koniec! To nie jest ubezpieczenie OC zawierane przez internet, gdzie agent przysyła blankiet do wpłaty, tylko zwykła usługa umożliwiająca ściąganie plików. Warto zauważyć też, że agent od ubezpieczenia OC przysyła też umowę ubezpieczenia do wydruku a później pocztą polską lub kurierem potwierdzenie polisy. W przypadku spółki Eller nie mamy nic, żadnego papierka poza roszczeniowym pisemkiem i podejrzanym blankietem do dokonania wpłaty. Ja roszczenia tej spółki nie uznaję. Uczciwa firma tak nie pogrywa z klientami.Czekam nadal na odpowiedź z konsensu:)

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 13:49
Obawiam się, że się nie doczekasz :)

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 14:03

Pobieraczek już oszukuje parę ładnych lat. I jak do tej pory nie znam przypadku, żeby ktoś znalazł się w rejestrze dłużników, a co dopiero w sądzie podany przez tych drani, a dziesiątki tysięcy osób otrzymują te pogróżki w listach i mailach. Leniwi i nierozgarnięci płacą reszta zaczyna działać. Cieszy mnie, że coraz więcej osób przynajmniej na tym forum zaczyna coś kumać z tej całej sprawy i podejmuje właściwe działania, tzn. nie płaci. Nie dawajcie się ludziska moc jest z wami!

hdębica
08-12-2011, 14:09
zapłaciłem ( mój błąd) był to czas mojej matury, później wyjeżdżałem za granicę więc wolałem mieć uporządkowane sprawy i mieć spokój.. jak widać moja uczciwość została wykorzystana, a spokoju dalej nie mam :) ale jak widzę nie tylko ja ;x 3majcie się :)

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 14:21
zapłaciłem ( mój błąd) był to czas mojej matury, później wyjeżdżałem za granicę więc wolałem mieć uporządkowane sprawy i mieć spokój.. jak widać moja uczciwość została wykorzystana, a spokoju dalej nie mam :) ale jak widzę nie tylko ja ;x 3majcie się :)

Chłopie odwróć sytuację, to oszuści powinni się bać, że oszukują, a nie uczciwy człowiek. Jak będziesz tak dalej myślał, to do końca życia się od nich nie uwolnisz i będziesz im co roku płacił 94 zł.

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 14:23
Chłopie odwróć sytuację, to oszuści powinni się bać, że oszukują, a nie uczciwy człowiek. Jak będziesz tak dalej myślał, to do końca życia się od nich nie uwolnisz i będziesz im co roku płacił 94 zł.

A jak umrzesz (czego nie życzę) to do twoich dzieci będą pisać, że na ich stronie się zarejestrowałeś :(.

hdębica
08-12-2011, 14:35
zapłaciłem raz 2 lata temu, drugi raz się nie dam w ch.. zrobić. ;)

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 20:43
I co, nie czujesz się oszukany? ^^ Zatkaj nos i buzię, skrzyżuj nogi nadmij się i pruknij, to ci powinno rozjaśnić trochę w głowie, albo poczytaj na forum, co ludzie prawią. Jednak jeśli im znów zapłacisz będziesz ciężkim kretynem. Jak mawiał Kubuś Puchatek "Myślenie to dobre przyzwyczajenie". Weź sobie to do serca!

ha ha widzicie, pobieraczkowi mało było że raz wpłaciłeś więc chce jeszcze kolejny raz i wychodzi na to że bedziesz miał tak co roku, ja na twoim miejscu bym napisał mejla do pobieraczka o co im ku***a chodzi, napisz że zapłaciłeś raz i więcej nie będziesz jeśli oni odpowiedzą że trzeba zapłacić to napisz im wszystko co o nich myślisz bo ja bym tak zrobił. Ludzie co pobieraczek sobie wyobraża, piszą że umowa na rok a koleś ma zapłacić za 2 rok z góry i czy to nie jest chore, ja bym nie wytrzymał, powysklinał pobieraczka i zgłosił sprawę bo tak nie może być że oszust będzie wyłudzał pieniądze

gurugorecki
08-12-2011, 21:09
ja dostałem od nich taką wiadomość:

================================================== =======================

Szanowny Panie [...],

Dnia 18.11.2011 z komputera o adresie IP [...] zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.

Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty.

Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty może spowodować poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:
- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,
- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,
- postępowanie sądowe,
- komornicza egzekucja należności,
- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.

Jednocześnie pragniemy przypomnieć, iż świadczenie Usług Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych, w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet. Nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych, w szczególności poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy i podlega karze umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:
[...]
Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

================================================== =======================

Gdy odczytałem od nich maila przestraszyłem się bo skąd ja wytrzasne n poczekaniu kasę do zapłaty. Powiedziałem o tym kumplowi ze szkoły i on tak samo jak ja i inni dostał identycznego maila od pobieraczka. Powiedział że mam zlać to ciepłym moczem bo tylko straszą ludzi, a ci którzy wezmą to na serio bulą kasę. Poszperałem na necie po różnych forach i uspokoiłem się gdy przeczytałem, że:
Drodzy Państwo Pobieraczek (co już sprawdziła TV) nikomu nie jest w stanie wytoczyć żądnej sprawy z tej prostej przyczyny, że udostępnia nielegalne pliki Mimo straszenia ludzi, że sprawę skierowali do prokuratury (fałszywe dane) czy komornika - Pobieraczek NIGDZIE NIE SKIEROWAŁ ANI JEDNEJ SPRAWY! Wyłudzają pieniądze, więc jeśli ktoś wpłacił, może to zglosić do odpowiednich organów ścigania. A jeśli ktoś ma zamiar wpłacić, niech to sobie wybije z głowy!!!
AgaLWr (1 tydzień temu) Wyświetl Ukryj
Odpowiedz
Ale to nie wszystko - dzieci do 13-go roku życia nie mogą zawierać tego typu umów, więc nie mają się czego obawiać. A dzieci i młodzież od 13-18 lat mogą jedynie za pisemną zgodą rodziców - więc spokojnie. I tak jak pisał ktoś niżej - każdy konsument ma prawo zerwać umowę w trakcie 3 miesięcy od jej zawarcia. Nie dajcie się nabierać windykatorwi, który żeruje na naiwności ludzkiej!!!

Ta i inne wypowiedzi uspokoiły moje obawy.

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 21:13
Również dostałam, rzekome wezwanie już pod koniec zeszłego roku i od tamtej pory jestem z nimi w kontakcie e-mail, nie dają konkretnych odpowiedzi na moje pytania i ciągle odsyłają do regulaminu, który z resztą nie jest jasny i wszystkiego w nim nie ma. Faktem jest również, że nie spieszno im, aby odpowiedzieć szybko na e-mail, aby wyjaśnić nurtujące pytania użytkownika.
Podobnie jak zapewne większość użytkowników pobieraczka, nic nie pobrałam, bo nie mogłam, gdyż miałam komunikat w stylu "przekroczono limit transferu" i to w ten sam dzień, w którym się zarejestrowałam.

[QUOTE] DNIA 6.12.2011r.DOSTAŁEM (OD ELLER SERVICE s.c. właściciela serwisu POBIERACZEK) ZALEGŁE WEZWANIE DO ZAPŁATY W KWOCIE 94,80zł.JEŚLI W/W KWOTY NIE ZAPŁACĘ SPRAWA BĘDZIE SKIEROWANA DO KANCELARII KONSENS S.A. W CELU WYEGZEKWOWANIA NALEŻNOŚCI A WTEDY CAŁKOWITE KOSZTY ZAPŁATY MOGĄ WYNIEŚĆ CO NAJMNIEJ 675,94zł.SKORO DOSTALI WYROK O ZANIECHANIU DZIAŁALNOŚCI TO DLACZEGO JESZCZE PRZYSŁALI MI WEZWANIE DO ZAPŁATY dnia 6.12.2011r.
--------------------------------------------
W ZESZŁYM ROKU MIAŁEM PODOBNE WEZWANIA ALE ODPISYWAŁEM ŻE NIE MAM ZA CO PŁACIĆ (SKORO NIC NIE POBIERAŁEM) * MAŁEM ROK SPOKOJU AŻ DO DNIA 6.12.2001r.
PRZEJRZAŁEM DUŻO ARTYKUŁÓW O ZŁODZIEJSKIEJ DZIAŁALNOŚCI POBIERACZKA - A TYM BARDZIEJ SIĘ ZDENERWOWAŁEM NA JAWNE OSZUSTWO "W ŻYWE OCZY" * 7.04.2010r. DECYZJA PREZESA
URZĘDU OCHRONY KONSUMENTA PRZECIWKO sp.ELLER SERVICE ("POBIERACZEK") - MIAŁO WYELIMINOWAĆ OSZUSTNĄ DZIAŁALNOŚĆ "POBIERACZKA"
SKORO PO DECYZJI "POBIERACZEK" MIAŁ ZANIECHAĆ SWOICH "ZŁODZIEJSKI PRAKTYK" TO DLACZEGO DNIA 6.12.2011r. DOSTAŁEM KOLEJNE WEZWANIE DO ZAPŁATY.* ELLER S.A. TO SĄ JAWNI ZŁODZIEJE W ŻYWE OCZY * (100zł x ile oszukanych osób = ?)* Takich jawnych złodziei powinni dożywotnio wsadzać do kryminałów.

gurugorecki
08-12-2011, 21:20
Tak sobie pomyślałem, żeby pójść z tym do sądu i wytoczyć im sprawę o oszustwa, wyłudzanie pieniędzy i po części groźby. Będę ubiegał się o odszkodowanie na ileś tam może tysięcy złotych. Ciekaw jestem tylko czy wygrał bym tą sprawę.

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 22:12
Szanowny Panie aaa,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 03.11.2011 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

....

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 03.11.2011 to ........ W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego – jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet.

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 -
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=hJdzjDf1JehlLrre62v0

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Szczerze powiem, że ten list od nich mnie nastraszył i nie mam pojęcia co zrobić płacić czy nie?

Nie zarejestrowany
08-12-2011, 22:36
Szanowny Panie aaa,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 03.11.2011 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

....

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 03.11.2011 to ........ W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 -
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=hJdzjDf1JehlLrre62v0

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Szczerze powiem, że ten list od nich mnie nastraszył i nie mam pojęcia co zrobić płacić czy nie?
Dodam jeszcze że przesłany przez nich adres ip jest identyczny z moim niektórzy piszą że u nich się nie zgadza niestety u mnie jest prawidłowy Pomocy!! Prosze o rade co robic

popesio
08-12-2011, 23:23
Po co tyle pytań i obaw. czego się boicie. nic nikomu nie grozi. cała afera z podbierakiem toczy się już długo. ja właśnie przed chwilą założyłem kolejne konto u nich ( fikcyjne oczywiście) mam stałe ip. znów chce dostawać od nich maile i odpisywać im dziwne historie, mam nadzieję że ktoś to czyta. Narra i miłej zabawy z pobierakiem. PS a jak chcecie sobie coś uczciwie, tanio i bezproblemowo pościągać polecam chomikuj.pl.bo z pobierzczka raczej nikomu nie uda się nic ściągnąć.

popesio
08-12-2011, 23:34
Jeżeli jakiś ciul lub jakaś pinda z pobieraka czyta mojego posta,chciałbym prosić: no wezwijcie mnie wkońcu do tego sądu, zmuście do zapłacenia wsadźcie do więzienia za fałszwe dane, cokolwiek mi zróbcie (poza dzieckiem bo to boli), a i moglibyście trochę szybciej odp na moje meile. I wpiszcie mnie do KRD bo razem z odsetkami wiszę już wam już sporo. NO a tu ch.uj. CZEKAM

Nie zarejestrowany
09-12-2011, 13:15
Wiecie co! Mam nadzieje ze to wszystko prawda! Bo ja wlasnie dostalem pierwszego maila "wzywającego do zaplaty". i troche mi sie cieplo zrobilo!!! Bo podalem falszywe dane i jestem nieletni. Ale mowicie zeby sobie z nich jaja porobic? To ok. Czas zaczac!!! :)
P.S. Może jakis pozew zbiorowy? Z moich informacji ze mozna sie przyczepic do nekania!

kingakinga
09-12-2011, 13:55
Słuchajcie, a ja mysle, że jeżeli państwo nie może nas bronić(trwa to już bardzo długo), sami powinnismy sie bronić i przed ich siedzibą w Gdańsku zrobić protest. Musimy protestować przeciwko takim oszustom i broz boze nie wysyłajcie im żadnych pieniędzy, oni żyją i funkcjonują dzięki takim ludziom co im płacą. Nie martwcie się nie maja prawa tego zrobić, jeżeli ktos trafi do sądu przez to( a jest to niemożliwe) to piszcie wszyscy pojedziemy przed ten sąd protestowac i walczyć z takimi ludzmi. Nie płacimy pamiętajcie, ja byłam na policji, w UOik i wszędzie mówią to samo-NIE PŁACIĆ, to zwykli oszuści i naciągacze!!!!!!!!!!!!!!
Co myslicie o proteście koło ich biura z telewizją, wyjdzmy an ulice, niech ich zakmną, niech zwrócą pieniadze pobrane nielegalnie!!!!

Dominikkpl
09-12-2011, 14:01
Dobra!!! A wiecie gdzie oni maja siedzibe? (dokladny adres)

kingakinga
09-12-2011, 14:07
Kontakt:
Eller Service S.C.
81-854 Sopot
Al. Niepodległości 658/3
tel. 58 553 1232, fax 58 553 1237

A oni mają siedzibe w Gdańsku, zaraz znajde adres. A przeczytajcie proszę to:

www.prawont.pl/2011/09/co-sychac-w-sprawie-pobieraczka.htm

Dominikkpl
09-12-2011, 14:12
http://www.youtube.com/watch?v=49vIpknNB98
Dla wszystkich "przerazonych"! Tylko i tak potem przesulaja jakies grozby. Ale jak to macie w mailu to na 100% mozecie byc pewni ze moga was tylko w dupe pocalowac!

Dominikkpl
09-12-2011, 14:14
Nie dziala! To ja proponuje protest 15. grudnia o 14!!! Zalatwie TV.

Kontakt:
Eller Service S.C.
81-854 Sopot
Al. Niepodległości 658/3
tel. 58 553 1232, fax 58 553 1237

A oni mają siedzibe w Gdańsku, zaraz znajde adres. A przeczytajcie proszę to:

www.prawont.pl/2011/09/co-sychac-w-sprawie-pobieraczka.htm

kingakinga
09-12-2011, 14:29
Dominik tylko to nie takie proste, trzeba zebrać osoby, dwie nie wystrczą, potrzebujemy na to miesiąca przynajmniej i ludzie muszą zgodzić się wyjść z nami na ulice, trzeba skontaktować się z osobami które nam w tym pomogą. Tu chodzi o ludzi którzy płacą, to zwykłe płacenie złodzieją. 100 zł, to dużo, niech dadza biednym dzieciom a im nie płacą. I prosze wysyłajcie na facebooku, nk, gg i wszystkich portalach wiadomości o pobieraczku, ludzie muszą wiedzieć, nagłaśniajmy to!!!!!

Dominikkpl
09-12-2011, 14:40
:) wiesz tylko juz TV robila afere! Wszyscy robili! A oni dalej "zyja" i nie chodzi o zabujstwo wlascicieli tylko domeny. :)

kingakinga
09-12-2011, 14:50
no właśnie robili afere , ale nic z tego nie wyszło, dalej nas okradają, więc trzeba robic dalej afere dopóki nie przestaną, przecież nie mozna tak tego zostawić, bo w takim razie wszyscy zaczną takie strony zakładać!!!!
Opamiętajcie się w tym wszystkim chodzi o to, że oni sobie coś wymyslą, nikt ich za to karać nie może, a ludzie jak chcą to przelewaja pieniądze DOBROWOLNIE, dlatego nikt nie może ich ukarać. NIE PŁACIĆ!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jak wyśle kilka emaili do ludzi, zagrożę im czyms , oni prześla mi pieniądze dobrowolnie, to też nie mogą mi nic zrobić, ale jak nie wyślą mi pieniędzy to ja nie moge zrobić nic im.

Zresztą z tej strony nie da się nic ściągać, ja już nie mogę się nawet na niego logować, to dlaczego mam płacić za abonament na 12 m-cy?????

kingakinga
09-12-2011, 14:53
Pamiętajcie o wysyłaniu ostrzeżeń na stronę POBIERACZEK!!!!!!!! Do wszystkich możliwych osób!!!!!!!!

Nie zarejestrowany
09-12-2011, 15:22
Znalazłam moim zdanie bardzo fajny wzór pisma zrywajacego z nimi umowe jaka można im wysłać
http://www.youtube.com/watch?v=h_L8cY38OYk&feature=related
Logując się na ich stronie podałam złe dane wiec chciałam się zapytać czy wysłanie im takiego czegoś ma w ogolę sens?

Nie zarejestrowany
09-12-2011, 16:00
ja rowniez dostałam przedsadowe wezwanie do zapłaty meilem, podałam prawdziwe dane osobowe i nie wiem czy przyjdzie poczta tez wezwanie do zapłaty czy tylko strasza meilowo nie wiem co mam robic jednego jestem pewna nie mam zamiaru płacic !!! prosze o pomoc co mam zrobic zeby sie pozbyc tego swinstwa... bo szczerze mowiac nie daje mi to spokoju moze Ktos sobie z nimi poradzil prosze o pomoc
Właśnie dzisiaj przyszło mi wezwanie do zapłaty pocztą. Nie wiem co robić! Płacić czy nie?

Nie zarejestrowany
10-12-2011, 10:37
Właśnie dzisiaj przyszło mi wezwanie do zapłaty pocztą. Nie wiem co robić! Płacić czy nie?

Moze zamiast biadolic poczytaj sobie to forum:/

Nie zarejestrowany
10-12-2011, 11:08

To musi być ktoś od pobieraczka bo tu raczej nikt już nie wierzy w ten shit co ślą ludziom :).

Nie zarejestrowany
11-12-2011, 04:29
też to dostałam, już przedsądowe wezwanie do zapłaty, nie mam zamiaru im zapłacić, niech się ktoś tym zajmie!!!

Nie zarejestrowany
11-12-2011, 11:51
Dostałam do domu list rok temu i do tej pory cisza. NIE ZAPŁACIŁAM!!!!! i nie zapłacę :D

Nie zarejestrowany
11-12-2011, 19:03
A czy jest wogóle choć jedna osoba, która dostała pocztą wezwanie do sądu w sprawie z pobieraczkiem???

hdębica
12-12-2011, 08:38
tak ja dostałem. i kilka osób na forum również pisało, że przyszło im takie wezwanie

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 10:40
Powiem krótko i jasno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pobieraczek to złodzieje i naciągacze.

Niech nikt im nic nie płaci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nic nie mogą zrobić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Olać ich na stojąco !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nawet nie ma co się tym przejmować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 11:00
tak ja dostałem. i kilka osób na forum również pisało, że przyszło im takie wezwanie

Jakie wezwanie?? do zapłaty haraczu chyba, z groźbami, że sprawę skierują do sądu. Problem w tym, że nie mają żadnej sprawy, która nadawałaby się do sądu lub komornika, chyba, że są to ich własne oszustwa i sami się zgłoszą, że żyli w przestępstwie. Więc nie pisz kolego/żanko, że dostałeś/aś wezwanie z sądu, bo takowego nie mogłeś/aś dostać. Jednak jeżeli jesteś david coperfield i w jakiś sposób weszłeś/aś w jego posiadania to wal ksero tutaj zaraz sprawdzimy czy ta sprawa była, jest lub będzie na wokandzie. Jeśli jednak nie masz to zamilcz lepiej, a jak już musisz coś walnąć głupiego na tym forum, to powiedz najpierw o tym swojej mamie.

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 12:03
Słuchajcie, my z koleżanką szukałyśmy filmów i przez przypadek też się tam jakimś cudem zarejestrowałyśmy :( przyszedł mi mail jak wszystkim do zapłaty, z koleżanką sie wystraszyłyśmy (a głupie nie sprawdziłyśmy żadnego forum) no i postanowiłyśmy zapłacić. zapłaciłyśmy 2.12.2011 - termin miałyśmy do 5.12. No zrzuciłyśmy sie po 50 zł, za głupotę się płaci. Jakież było moje zaskoczenie kiedy dziś dostałam przedsądowe wezwanie do zapłaty!!! No jakim cudem się pytam? Postanowiłam poszukać, bo się wkurzyłam i wystraszyłam, że jeszcze coś mi zrobią. Co robić??? Dane przy zapłacie były prawidłowe

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 12:45
Słuchajcie, my z koleżanką szukałyśmy filmów i przez przypadek też się tam jakimś cudem zarejestrowałyśmy :( przyszedł mi mail jak wszystkim do zapłaty, z koleżanką sie wystraszyłyśmy (a głupie nie sprawdziłyśmy żadnego forum) no i postanowiłyśmy zapłacić. zapłaciłyśmy 2.12.2011 - termin miałyśmy do 5.12. No zrzuciłyśmy sie po 50 zł, za głupotę się płaci. Jakież było moje zaskoczenie kiedy dziś dostałam przedsądowe wezwanie do zapłaty!!! No jakim cudem się pytam? Postanowiłam poszukać, bo się wkurzyłam i wystraszyłam, że jeszcze coś mi zrobią. Co robić??? Dane przy zapłacie były prawidłowe

Teraz wy idźcie do sądu o wyłudzenie pieniędzy, każdy wam to powie

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 12:45

Odbierz kase ktora im wyslalas, bo i tak nie dadza ci spokoju. Jezeli chcesz ja odzyskac dolacz do naszej grupy. www.pozywamy-zbiorowo.pl

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 12:59

jakbym ja miał taką sytuację to najpierw bym wysłał mejla że idę do sądu o oszustwo, bo domagają się kasy mimo że się zapłaciło a potem do sądu i dalej to już wiecie co by było; rozprawa, zwrot kasy oraz jak chcesz to domaganie się odszkodowania za groźby i oszustwo

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 13:32
Odbierz kase ktora im wyslalas, bo i tak nie dadza ci spokoju. Jezeli chcesz ja odzyskac dolacz do naszej grupy. www.pozywamy-zbiorowo.pl

Wszystkich poszkodowanych, którzy chcą dochodzić swoich praw zapraszam do udzialu w pozwie zbiorowym. Lista bedzie zamknieta do konca grudnia. Osoby, które nie chca dolaczyc do naszej grupy a beda chcialy to zrobic od stycznia niech skladaja indywidualne pozwy do sadu przeciw pobieraczkowi. Celem naszego dzialania jest dochodzienie naszych praw i zamkniecie serwisu pobieraczek.

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 13:39
Też dostałam wezwania przesłane na razie mailem, chociaż NIEAKTYWOWAŁAM konta, tak więc rejestracja nawet nie była pełna. weszłam na ten cały pobierak z innej strony, bodajże z zalukaj.pl. po prostu mnie przekierowała - w tej chwili wiem, że takich stron przekierowujących jest więcej. nie skorzystałam ani razu z usług tej strony co jest jasne, skoro konto nie było aktywowane. regulamin z tej strony jest ewidentnie sprzeczny z prawem, nawet jeśli jego autorzy powołują się na prawo elektroniczne/że niby nie obowiązuje podpis na umowie i jest to oświadczenie woli etc/, ale uwaga - jest ono regulowane kodeksem prawa cywilnego. wszystkie przepisy, na które powołują się w mailach i listach są nie warte funta kłaków. przede wszystkim dlatego, że nie mamy z nimi żadnej umowy! umowa musi być dostarczona i podpisana osobiście przez usługobiorcę, ewentualnie moze być podpis elektroniczny na umowie. podam przykład z dostawcą sieci, czy klablowki - tu też jest abonament, ale trzeba podpisać umowę i zweryfikować dane z dowodem tożsamości. zarówno strona pobieraczek.pl jak i inni usługodawcy - operatorzy usług elektronicznych podlegają takim samym prawom.
pisanie rezygnacji z umowy. której nie ma jest bez sensu.
Jesli ktoś chce zapłacić dla "świętego spokoju", to niech potwierdzi kopie wysłania przekazu i dostarczy /wyśle to urzędowi skarbowemu odnośnemu /w Sopocie/, z informacja, że macie przeswiadczenie, iż ta firma nie płaci podatków, jako, że nie macie wystawionego na tę usługę rachunku. pobieraczek.pl na żądanie powinien wystawić rachunek, jesli tego nie zrobi - to jest oszustwo skarbowe. A JESZCZE NIKT NIE DOSTAŁ OD NICH RACHUNKU!
niech też ma świadomość, że jeżeli zapłaci, to nie ma gwarancji, że znów nie otrzyma wezwania do zapłaty - na forach były takie przypadki wielokrotnie opisywane.

Najlepiej jednak w ogóle nie reagować, ani na maile, ani na listy przysyłane pocztą, nawet te z potwierdzeniem odbioru. to nie są żadne dokumenty, tylko jakieś kserokopie bez oryginalnych pieczątek i podpisów, to jest jeszcze jedna forma - bardzo wyrafinowana, nękania osob, które nieopatrznie tam weszły lub zostały przekierowane z innej strony.
ANI DZIECI ANI DOROSLI NIE POWINNI SIĘ MARTWIĆ! TO JEST WYŁUDZENIE - niestety z uwagi na sumę i niską szkodliwość niemozliwe praktycznie do ukarania. NATOMIAST NĘKANIE, STRASZENIE I SZANTAŻOWANIE JEST KARALNE I JESLI KTOŚ CZUJE SIĘ ZAGROŻONY POWINIEN ZGŁOSIĆ TEN FAKT NA POLICJĘ. NIE BAĆ SIĘ! POBIERACZEK.PL nie działa uczciwie i zgodnie z prawem.

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 20:07
Witam. Mi przyslali jakis czas temu to przed sadowe wezwanie ale ze ja na ten e-mail wogole nie wchodzilem to dopiero teraz zobaczylem to i przyznam szczerze ze usunolem odrazu konto e-mail na ktory mi przysylali to badziewie. Moge miec jakies konsekwencje tego?

Nie zarejestrowany
12-12-2011, 21:11
Oszuści i złodzieje powinni zostać ukarani żeby do nich dotarło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 07:26
Nie płacić, nie reagować na maile i listy.

A jeżeli ktoś chce koniecznie zapłacić, to niech zażąda mailowo lub przez zwykłą pocztę od pobieraczka.pl rachunku ( kwitek zw. pro forma nie jest rachunkiem za wykonaną usługę - klient zapoznaje się w nim jedynie z warunkami transakcji przed dokonaniem zakupu!) za rzekomą usługę - firma na żądanie klienta musi taki wystawić. Jeśli nie doczekacie się ( a nie doczekacie się na pewno), wysyłacie kopie dowodu wpłaty pisemnie lub mailowo- ksero lub zeskanowany dokument przelewu lub odcinka wpłaty na poczcie lub banku do Urzędu Skarbowego w Sopocie z jednoczesną informacją, że firma nie przysłała Wam rachunku za usługę, w związku z tym podejrzewacie, że firma nie odprowadza odpowiednich do zysków podatków. Każdy Urząd Skarbowy ma obowiązek taką informację sprawdzić. Nawet anonimową.

Al Capone poszedł do więzienie za nie płacenie podatków, a nie za morderstwa, przemyt...

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 07:46
Dzis dostałam przedsadowe wezwanie do zaplaty. Tresc mojego wezwania rozni sie od tych ktore juz podaliscie. Logowalam sie na tej stronie prawie 2 lata temu. Nic z niej nie pobierałam. W liscie pisze ze kontaktowali sie ze mna mailowo ale nigdy nie otrzymalam zadnego maila od nich. Z tym ze list juz dostałam od biura windykacji wiec nie wiem czy jest to oszustwo czy naprawde musze to zaplacic. Probowalam sie dodzwonic do nich ale nikt nie odbiera. Nr rachunku, adres email jest inny niz podaliscie. Nie wiem co mam robic. Pomozcie

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 08:02
Nic nie robić, "biuro windykacyjne" to ściema. Jeszcze jeden pomysł na wyłudzenie.
Zażądaj kopii umowy, podpisanej przez Ciebie z firmą pobieraczek.pl. Żądanie wyślij na adres "windykatora", oczywiście. Na jakiejś podstawie taki windykator musi domagać się od Ciebie kasy.
Akceptacja regulaminu(nie zgodnego zresztą z prawem) nie jest zawarciem umowy.

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 08:15
Masz do wyboru:
- olać - co jest najrozsądniejszym wyjściem
- zażądać umowy podpisanej przez Ciebie z pobieraczkiem.pl. Bo tylko taka umowa jest wiążąca i zobowiązująca Cię do zapłaty.
- wpłacić żądaną sumę, fundując oszustowi dostatnie życie i nie mając gwarancji, że pobieraczek.pl nie zgłosi się do Ciebie za rok znów po zapłatę - takie przypadki były już opisywane.

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 08:17
Właśnie przeczytałam wpisy z poprzednich dni. To wszystko to jest jedno wielkie oszustwo!! Jesli ktos dostał tak jak ja list od rzekomego "biura windykacji" z skserowanym podpisem na przedsadowym wezwaniu do zaplaty to niech najlepiej wyrzuci to i sie niczym nie przejmuje. Chca tylko wyludzic pieniadze i z tego co widze to od niektorych wyludzili. Sama chcialam zaplacic poniewaz sie przestraszylam. Probowalam sie do nich dodzwonic i nic. Kwota jest taka sama jak u kazdego 94,80. Sa to oszusci i nie wiem jakim cudem uszlo im to jeszcze na sucho.

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 08:33
Dziekuje za pomoc. Teraz widze ze to jakis wiekszy przekret. Wyrzuce po prostu list i przestane sie przejmowac.

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 09:15
Witam,

Również otrzymałam już dwie wiadomości - wezwanie do zapłaty.
Sprawa bardzo mnie zdenerwowała, ponieważ gdybym wiedziała, że mam zapłacić choć grosz, nie zarejestrowałabym się na tej stronie.

Dodatkowo - nie mogę skasować konta na tej złodziejskiej stronie.

UWAGA! UWAGA! UWAGA!

Przed chwilą zadzwoniłam na infolinię UOKiK - prawniczka powiedziała mi, że dobrze zna sprawę. Poradziła mi, aby nie wysyłać do nich żadnych wiadomości, zwłaszcza jeśli podałam fałszywe dane (jest to karalne).

Mamy IGNOROWAĆ WIADOMOŚCI od pobieraczka, sprawa ma trafić do sądu.

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 09:55
w sieci przyjety jest nick lub pseudonim - nie jest karalne podawanie swoich nieprawdziwych danych. karalne jest wówczas kiedy podaje się nie swoje dane policji, urzędom i innym instytucjom panstwowym. kazdy sobie może założyć strone stworzyć jakiś regulamin i powiedzieć, ze jest wiążący z umową. Nie kazde biuro ochrony konsumenta też nie do końca jest zorientowane.

Nie zarejestrowany
13-12-2011, 23:31
mi odpisali, że na rezygnację miałam 10 dni. Najśmieszniejsze jest to, bo przeczytałam regulamin ale niestety po założeniu konta i więcej na nie weszłam więc nawet nie wiem dokładnie co było zapisane podczas rejestracji konta, ale wracając do regulaminu pobieraczka to nigdzie!!! nie jest w regulaminie napisany termin płatności tego pakietu a oni po 11 dniach przesyłają mailem, że jest zadłużenie i od razu na wstępie windykacja i sąd i co o tym sądzicie? nawet banki nie przysyłają od razu windykacji oni są chorzy na umyśle

Nie zarejestrowany
14-12-2011, 04:59
boże, na nich po prostu szkoda słów, znalazłem na innym forum, jak na pewno wypowiedział się gościu z pobieraczka, cytuje: "Witam wszystkich. Mam taki sam problem jak wy wszyscy. Kolega doczytał siew całym regulaminie o co w tym wszystkim chodzi. W regulaminie wyraźniepisze ze jezeli sie nie zlozy rezygnacji po 10 dniach to placi sie z goryza pakiet 5MB na rok 94,80. Rozmawiałam meilowo z adminem portalu ipoprosilam nawet o przesuniecie daty wplaty kwoty i dostałam pozwolenie.Także on mi powiedzial ze ta umowa obowiązuje na rok i po rokuautomatycznie jest zrywana chyba ze ktos chce ją przedłużyć. Takze jakdla mnie to nie są żadni naciągacze tylko poprostu to my jestesmy sobiewinni bo nie czytalismy dokładnie regulaminu w którym wszystko pisze. Awiec sądy nic nie pomogą poniewaz to nic nie pomoze. jedyne wyjscie tozapłacic i miec spokoj... pozdrawiam wszystkich!" podpisany był jako patax, każdy się więc pewnie ze mną zgodzi że to pobieraczek napisał, oni to po prostu deb***e!!

Nie zarejestrowany
14-12-2011, 09:17
Ludzie! Jak można wpłacać komuś na konto pieniądze, bez podpisania umowy, bez otrzymania rachunku za usługę!
Akceptacja regulaminu w sieci/sic!/, na dodatek nie zgodnego z prawem, nie jest podpisaniem umowy. Oświadczenie woli ma być podpisane własnoręcznym lub elektronicznym podpisem.
W sieci można posługiwać się nickiem lub pseudonimem, akceptując jakiś regulamin w Internecie nie jesteśmy wcale zobowiązani do podawania swoich prawdziwych danych. Tym bardziej, że ów regulamin wprowadza w błąd.

Nie odpowiadać na maile, wrzucić je do spamu, listy od rzekomych windykatorów wyrzucać do kosza.

Nie zarejestrowany
14-12-2011, 13:45
http://www.youtube.com/watch?v=YdbgEC-v_48&feature=player_embedded#!

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 09:35
sluchajcie ja mam takie pytanie bo nigdzie nie doszukalam sie odpowiedzi na forum na ten temat, zarejestrowalam sie na tym zlodziejskim pobieraczuk i tez mam maile z wezwaniem do zaplaty, planuje im wyslac pisemne odstapienie od umowy ale mam problem; otoz przy rejestracji podawalam swoje dane prawdziwe natomiast pobieraczek w mail podaje moje dane nieprawdziwe, nie zgadza sie ani adres ani nazwisko. Co mam w tym przypadku zrobic? napisac odstapienie od umowy z tymi falszywymi danymi? ogolnie zastanawiam sie czemu oni podaja mi zle dane skoro rejestrowalam sie prawdziwymi?????????prosze o sensowna odpowiedz

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 11:01
sluchajcie ja mam takie pytanie bo nigdzie nie doszukalam sie odpowiedzi na forum na ten temat, zarejestrowalam sie na tym zlodziejskim pobieraczuk i tez mam maile z wezwaniem do zaplaty, planuje im wyslac pisemne odstapienie od umowy ale mam problem; otoz przy rejestracji podawalam swoje dane prawdziwe natomiast pobieraczek w mail podaje moje dane nieprawdziwe, nie zgadza sie ani adres ani nazwisko. Co mam w tym przypadku zrobic? napisac odstapienie od umowy z tymi falszywymi danymi? ogolnie zastanawiam sie czemu oni podaja mi zle dane skoro rejestrowalam sie prawdziwymi?????????prosze o sensowna odpowiedz

Jakie wypowiedzenie????? nie czytasz forum? wypowiedzenie mogłeś napisac do 10 dni. Teraz masz dwa wyjścia: albo wstepujesz na drogę sądową przeciw pobieraczkowi albo olewasz sprawę. Nic im nie wysyłaj, bo gorzej na tym wyjdziesz. nie kontaktuj się z nimi.

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 11:41
witam czy ktos ma liste dokumentów do strony zwanej pozywamy zbiorwo ? bo jestem w tych sprawach laikiem a bardzo chciałbym przystapic do tego pozwu i walczyć ! czytałem tam instrukcje ale czuje że coś spierdole przy wysyłaniu dokumentów . Jesli ktos ma to bardzo prosze podac mi gdzie takie cos mozna znalesc i wydrukowac

z gory dzięki

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 12:04
Witam
Mam ten sam problem, szukałem jakiegoś sterownika padło na pobieraczek, zarejestrowałem się, ale jak przyszlo mi ściągać jakis program by ściągnąc plik to olałem sprawe, teraz przysyłają mi groźby sądem, chętnie dołącze się do zbiorowego pozwu :)

moj e-mail jak coś to daniel.cw.gda@gmail.com

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 14:30
Nigdzie na swiecie nie mozna zakladac takich wiazacych umow. Sa specjalne tablety do podpisow do zawierania umow elektronicznych. Albo firma pobiera oplate przy rejestracji(SMS, lub przelew) albo sie moze pocalowac w d., bo sama jest sobie winna i tych pieniedzy nie zobaczy. Dziwne jest, ze operatorzy udzielili im pelnej informacji o adresach IP, bo im to nie przysluguje-jedynie policji. Wiec mozna sie czepic operatora, ze jakim prawem osobom 3 udziela takich informacji. Po 3 na serwerach pobieraczka znajduje sie masa nielegalnych plikow, czyli wiadomo co im grozi, a jesli zabezpieczyli sie piszac, ze nie ponosza odpowiedzialnosci za znajdujace sie w serwisie pliki to i tak nalezy zamknac serwis poniewaz dziala przeciwnie do ustawy o prawach autorskich.

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 15:10
witam czy ktos ma liste dokumentów do strony zwanej pozywamy zbiorwo ? bo jestem w tych sprawach laikiem a bardzo chciałbym przystapic do tego pozwu i walczyć ! czytałem tam instrukcje ale czuje że coś spierdole przy wysyłaniu dokumentów . Jesli ktos ma to bardzo prosze podac mi gdzie takie cos mozna znalesc i wydrukowac

z gory dzięki

jak wejdziesz na strone pozywamy zbiorowo.pl to z prawej strony masz zakladke " do pobrania". Ale najpierw zaloguj sie na stronie. W centralnej czesci strony masz link "po szczegoly zapraszam tu", ale dokumenty do pobrania masz wlasnie na pierwszej stronie po prawej.

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 15:17
jak wejdziesz na strone pozywamy zbiorowo.pl to z prawej strony masz zakladke " do pobrania". Ale najpierw zaloguj sie na stronie. W centralnej czesci strony masz link "po szczegoly zapraszam tu", ale dokumenty do pobrania masz wlasnie na pierwszej stronie po prawej.

oswiadczenie o przystapieniu do grupy
umowa reprezentanta grupy z pelnomocnikiem (dla ciebie nie wysylaj)
zgoda na przetwarzanie danych
ksero DO
wszystko co dostales od pobieraczka (korespondencja)
jezeli wysylales kase do pobieraczka to potwierdzenie przelewu
no i wplata na konto pozywamy-zbiorowo (za usluge prawna)

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 15:18
Witam
Mam ten sam problem, szukałem jakiegoś sterownika padło na pobieraczek, zarejestrowałem się, ale jak przyszlo mi ściągać jakis program by ściągnąc plik to olałem sprawe, teraz przysyłają mi groźby sądem, chętnie dołącze się do zbiorowego pozwu :)

moj e-mail jak coś to daniel.cw.gda@gmail.com

Gościu działaj bo do konca grudnia zamykamy grupe, po tym czasie chetni beda juz sami dochodzic swoich praw

oszukana
15-12-2011, 15:58
Ja dostałam dziś coś takiego

PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY

Szanowna Pani

Uprzejmie zawiadamiam, iż Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwaiatkowska z siedziba w Gdańsku, ul. Chłopska 72, która jest właścicielem serwisu Pobieraczek.pl, zleciła mojej Kancelarii podjęcie skutecznych działań prawnych w celu wyegzekwowania od Pani należności w wysokości 94,80zł na drodze postępowania sądowego i egzekucyjnego. Mojemu Mocodawcy przysługuje wobec Pani roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się przez Panią z warunków zawartej umowy.

Dnia 12.07.2009 o godzinie 17:47:27 z adresu IP: 193.239.224.22 zamówiła Pani w serwisie mojego Mocodawcy usługę dostępu do serwerów Usenet zlokalizowanych na terenie RP oraz poza jej granicami w zakresie koniecznym do obsługi wiadomości, z wykorzystaniem sieci komputerowych w szczególności Internet, do transferu wiadomości zorganizowanych w grupy tematyczne w wielkości pakietu Pobieraczek5 i pomimo wysłanych wezwań do wywiązania się z warunków umowy, zamówiona usługa nie została do dnia dzisiejszego w sposób całkowity opłacona. Nie budzi żadnej wątpliwości fakt, że pomiędzy Panią a moim Mocodawcą doszło do zawarcia umowy na mocy ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204). Podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl oświadczyła Pani, iż zapoznała się oraz w całości zaakceptowała postanowienia obowiązującego regulaminu świadczenia usług "Usenet". W razie niezadowolenia z usługi mogła Pani w ciągu 10 dni od jej zamówienia odstąpić od zawartej umowy i zrezygnować z przygotowanego dla Pani konta.

W związku z powyższym wzywamy Panią do natychmiastowej dobrowolnej zapłaty długu na kwotę 94,80 PLN powstałego wskutek zamówienia usługi Pobieraczek5 (12 miesięcy) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego pisma.

Wszelkie wpłaty należy kierować na następujący rachunek bankowy:
Tytuł przelewu: PWDZ/20090712/61186/M

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=uaVbuXb1IZgzcOib9yG3N2dSFdVI

W przypadku braku wpłaty wyżej wymienionej kwoty w wyznaczonym terminie zawitym, sprawa zostanie skierowana na drogę postępowania sądowego, a następnie egzekucyjnego, co może znacznie zwiększyć Pani koszty.

ŁĄCZNA KWOTA DO ZAPŁATY MOŻE WYNIEŚĆ – co najmniej 465,80 zł

Na powyższą kwotę składają się:

1. KOSZTY POSTĘPOWANIA SĄDOWEGO - 156,00 zł, w tym:

1. koszty należne pełnomocnikowi procesowemu za udział w rozprawach przed Sądem Powszechnym w postępowaniu zwykłym - 60,00 zł
2. wpis sądowy - 30,00 zł
3. koszty związane z nadaniem wyrokowi klauzuli wykonalności - 66,00 zł

2. KOSZTY POSTĘPOWANIA EGZEKUCYJNEGO - co najmniej 215,00 zł, w tym:

1. koszty należne pełnomocnikowi procesowemu za udział w postępowaniu egzekucyjnym - 15,00 zł,
2. koszty postępowania egzekucyjnego - co najmniej 200,00 zł

3. ODSETKI NALEŻNE DO DNIA ZAPŁATY - naliczane za każdy dzień zwłoki

4. ZALEGŁA OPŁATA ZA USŁUGĘ POBIERACZEK5 (12 MIESIĘCY) - 94,80 zł

Podstawa prawna wyliczenia kosztów

Zgodnie z art. 477 kodeksu cywilnego w razie zwłoki dłużnika wierzyciel może żądać, niezależnie od wykonania zobowiązania, naprawienia szkody wynikłej ze zwłoki. Zasady i tryb pobierania kosztów sądowych określa kodeks postępowania cywilnego oraz ustawa z dnia 28 lipca 2005 r. o kosztach sądowych w sprawach cywilnych. (Dz.U.05.167.1398) W myśl art. 108 kodeksu postępowania cywilnego o kosztach postępowania orzeka w każdym przypadku sąd, kończąc postępowanie w konkretnej sprawie. Zgodnie z art. 770 k.p.c. o kosztach postępowania egzekucyjnego orzeka komornik lub sąd. W myśl art. 98 k.p.c. na żądanie strony przeciwnej, strona przegrywająca sprawę zobowiązana jest zwrócić koszty procesu. Możliwość całkowitego lub częściowego zwolnienia z kosztów postępowania sądowego wynika z art. 102 k.p.c. oraz 771 k.p.c.

Z poważaniem,
Radca Prawny
Dariusz Knera

W przypadku pytań proszę o kontakt:
windykacja@pobieraczek.pl
tel. 58 553 20 00
fax 58 553 21 00

OSTRZEŻENIE

Zgodnie z Ustawą z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz. U. Nr 81, poz. 530), zwaną dalej Ustawą, ostrzegam o zamiarze przekazania informacji gospodarczej o Pani zobowiązaniu do Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej SA z siedzibą we Wrocławiu i adresem: 51-214 Wrocław, ul. Armii Ludowej 21.

DOstał ktos jeszcze coś takiego?

tak, dzis dostalam wlasnie list nie wiem co mam zrobic??

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 17:18
a ja dostałam list we wtorek... ciekawe co by było gdybym nie mieszkała już pod tym adresem bo miałam mieszkać w tym roku gdzie indziej... :P hmm, ciekawi mnie tylko jakim prawem oni mają mój adres ip... <myśli>

ja olałam sprawę... list rzuciłam na półkę po tym jak skończyłam się śmiać (trwało to dobre parę minut)...

nie mieszkam w domu rodzinnym, a w akademiku (zarejestrowałam się na adres akademika prawie 2 lata temu), w którym notabene jak pisałam wyżej miałam już nie mieszkać... nie zarabiam, więc nie będą mieli z czego ściągać kasy o ile się odważą... stypendium nie mam, a nawet jeśli bym miała - stypendium nie podlega egzekucji komorniczej :D z tego co mi się obiło o uszy...

w skrócie - mogą nam wszystkim skoczyć :D

pozdrowionka :D

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 17:35
dzisiaj dostałem list co waszym zdaniem mam zrobić?

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 18:28
Witam.Na początku informuje, że nie rejestrowałem się na ich stronie. Zrobiłem to w formie testu. A więc założyłem tymczasowego maila, skopiowałem zawartość niby listu z wezwaniem do zapłaty, który otrzymałem i oczywiście wysłałem im pseudo wypowiedzenie z lipnymi danymi. Po 2 godzinach dostałem maila zwrotnego, iż moje wypowiedzenie jest nieważne bo miałem na to 10 dni od podpisania umowy itd.... (zrobiłem to oczywiście z kafejki internetowej, Nie chce, żeby mieli moje IP). Odpisałem im, że w ogóle nie rejestrowałem się na ich stronę i trochę innych mniej cenzuralnych epitetów. Czekam na odpowiedź. Będę informował na bieżąco o przebiegu. Rozbawiła mnie ta sytuacja hahaha

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 18:36
najlepiej im zapłać :D

jeny, kurcze czytajcie co się pisało wcześniej... nie płacić, olać, nie myśleć o tym :D nie zauważyliście że długo była cisza a nagle na początku grudnia sobie przypomnieli ??? ja mialam dostac (wg grozb mailowych) w razie nie zaplacenia juz poltora roku temu... chyba osoby z firmy zarzadzajacej ta pozal się Boże stronką potrzebuja pieniazkow na zorganizowanie swiat w swoich rodzinnych domach... żenada!

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 19:42
Ja dziś dzwoniłam na infolinię UOKiK, Pani powiedziała ,że skoro podałam swoje prawidłowe dane, mam im wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru - Oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość - oczywiście nic nie płacić i w razie dostania tzw. "pozwu do sądu" zaś zadzwonić na infolinie!
Takie male pytanko - czy ktoś w ogóle wysyłał takie oświadczenie do nich? I czy w ogóle taki list odebrali i czy odpisali komuś?

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 21:38
A ja im posyłałam przez tydzień spam. Przekierowywałam wszystkie śmieci, reklamy itp co dostawałam na skrzynkę. Kilkanaście dziennie.
I się odczepili.
Cudownie :)

Choć być może przesłali pocztą gdzieś to sądowe wezwanie, nie wiem, bo adres podałam "od czapy". Kod pocztowy też.

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 21:52
witam, ja również dzwoniłem do przedstawiciela UOKiK w moim mieście i powiedział mi również abym wysłał pismo tyle tylko że nie z ODSTĄPIENIEM od umowy a z WYPOWIEDZENIEM umowy ponieważ umowa została "zawarta" w jakimś tam znaczeniu i nie można odstąpić a jedynie ja wypowiedzieć, radził także abym wpłacił za pierwszy miesiąc czyli 8,20 zł. List z wypowiedzeniem umowy należy wysłać z potwierdzeniem odbioru listem poleconym. Jakież było moje zdziwienie kiedy za kilka dni dostałem maila o przed-sądowym wezwaniu do zapłaty treść chyba większość zna najdziwniejsze jest to że sumę jaką mam zapłacić wynosi 98,40 ?? a gdzie odliczenie mojej wpłaty 8,20 ??? Powinno być raczej 90,20 i co najważniejsze pocztą otrzymałem potwierdzenie odbioru od nich. Nie wiem do końca co mam o tym myśleć.??? Kupa kretynów i nic więcej, nic mądrzejszego mi na myśl nie przychodzi.

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 22:18
witam, ja również dzwoniłem do przedstawiciela UOKiK w moim mieście i powiedział mi również abym wysłał pismo tyle tylko że nie z ODSTĄPIENIEM od umowy a z WYPOWIEDZENIEM umowy ponieważ umowa została "zawarta" w jakimś tam znaczeniu i nie można odstąpić a jedynie ja wypowiedzieć, radził także abym wpłacił za pierwszy miesiąc czyli 8,20 zł. List z wypowiedzeniem umowy należy wysłać z potwierdzeniem odbioru listem poleconym. Jakież było moje zdziwienie kiedy za kilka dni dostałem maila o przed-sądowym wezwaniu do zapłaty treść chyba większość zna najdziwniejsze jest to że sumę jaką mam zapłacić wynosi 98,40 ?? a gdzie odliczenie mojej wpłaty 8,20 ??? Powinno być raczej 90,20 i co najważniejsze pocztą otrzymałem potwierdzenie odbioru od nich. Nie wiem do końca co mam o tym myśleć.??? Kupa kretynów i nic więcej, nic mądrzejszego mi na myśl nie przychodzi.

Nie wiem kto tam pracuje w tym Uokiku :( jacyś niedorobieni eksperci chyba zresztą po ich skuteczności widać, że tylko symulują działania. Jak ktoś już tutaj słusznie zauważył, żeby umowę można było egzekwować trzeba ja podpisać osobiście lub za pomocą tzw. podpisu elektronicznego, którego nikt z was nie używa. Nie macie z nimi żadnej umowy, a więc słusznie pobieraczek wam odpowiada na wasze pisma, ze są bezskuteczne, tak samo jak i ich obsrany regulamin-niby umowa. Poza tym wprowadzają w błąd ludzi, oszukują och, oferują fikcyjne usługi, nie wystawiają faktur vat, nie rozliczają się ze Skarbem Państwa, wreszcie straszą i grożą ludziom oraz wyłudzają od nich pieniądze i nikt sobie nimi nie chce głowy zawracać dziwny jest ten kraj :), prawda?

Nie zarejestrowany
15-12-2011, 22:33
tu masz rację jak to powiedział były minister sportu :) "Polska to dziki kraj", słusznie zauważyłeś/łaś że nie podpisana jest żadna umowa, nie dostanie się faktury i to właśnie trzyma mnie przy "żuciu" :) mało tego nawet nie weryfikują czy ktoś wpłacił cokolwiek czy nie po prostu z automatu wysyłają pismo bo nie wierze że pracują o 4.00 rano bo o tej porze dostałem maila :)

aga8778
16-12-2011, 11:24
Zapłaciłam im te pieniądze. Napisali, że mają 5 dni roboczych na zaksięgowanie wpłaty. Do dziś nie dostałam potwierdzenia, chociaż zapłaciłam prawie dwa tygodnie temu. I szczerze olałabym ich z góry do dołu, gdyby sprawa ta nie dotyczyła mojej mamy, bo to jej dane były tam wprowadzone. Dziś oczywiście jestem zdecydowana, żeby wytoczyć im proces, zarówno o oszustwa i groźby jak i nie weryfikowanie przez nich danych podawanych w czasie rejestracji. I mam nadzieję, że ktoś z nich to przeczyta, bo mam takie szczęście w życiu, ze wszyscy, którzy zrobią mi coś złego w bardzo szybkim czasie zostają dotknięci ręką sprawiedliwości. I życzę wszystkim, którzy prowadzą ten portal, aby za rok na choinkę patrzeli zza krat, albo przynajmniej siedzieli przy pustym stole.

roki19895
16-12-2011, 14:52
Zapłacilem sumę 98.40zł 3 miesiące temu i nie dostałem potwierdzenia. tylko kolejny list. odpisałem im na e-maila ze jeśli nadejdzie kolejny to pozwe ich do sądu jeśli są podobni do mojej sytuacji z woj. śląskiego to prosze pisać na roki19895@interia.pl

Ines66
16-12-2011, 16:48
dostalam dzis e-mail od nich z przed sadowym wezwaniem do zaplaty juz ktorys raz odstepuje od umowy i dalej nic nie wiem co mam zrobic. troche sie boje . ale nie zamierzam za to zaplacic jak myslicie co powinnam zrobic??

Nie zarejestrowany
16-12-2011, 16:51
http://www.youtube.com/watch?v=dUR21PvkDiw
ZAJRZYJCIE TU JEŚLI MACIE PROBLEM Z POBIERACZKIEM

Nie zarejestrowany
17-12-2011, 10:34
dostalam dzis e-mail od nich z przed sadowym wezwaniem do zaplaty juz ktorys raz odstepuje od umowy i dalej nic nie wiem co mam zrobic. troche sie boje . ale nie zamierzam za to zaplacic jak myslicie co powinnam zrobic??

Nie mam do was ludzie sil!!!! co by nie pisac wy ciagla to samo!!!! moze zamiast biadolic poczytasz to forum :/

dmmdmm
17-12-2011, 19:31
ja też należę do tych co się nabrali. Podałam fałszywe dane(adres itp), ale skoro mają mój adres IP, to zastanawia mnie czy rzeczywiście mogą sprawę skierować do organów ścigania i mogą na mnie kogoś nasłać przez to że zmyśliłam adres?

Wszyscy piszą żeby olać, ale jest ktoś kto to olał i nie miał później żadnych problemów? Z tego co czytam na forum to większość osób co też dostała te maile z wezwaniem do zapłaty od nich zapłaciła żeby mieć święty spokój. Ale co ja mam zrobić jak termin zapłaty już minął bo rzadko sprawdzam tego maila co podałam, a nie chce żeby osoba z której komputera korzystałam miała jakieś problemy jak ją znajdą przez IP. Jest ktoś kogo zaczęli ścigać po adresie IP?
Ktoś podzieli się może co się stało po tym jak podał fałszywe dane i nie zapłacił?

Nie zarejestrowany
17-12-2011, 19:57
Nie ma i nie będzie. Ciężko naprawdę przeczytać ten wątek? Co strona to 2-3 osoby srają w gacie, że im wezwania przyszły mailem. Nikt nigdy nie dostał i nie dostanie żadnego wezwania do sądu na rozprawę. Eh...

Nie zarejestrowany
17-12-2011, 21:11
do sądu na rozprawę to chyba rzeczywiście nikt nie dostał :D ja jestem na etapie śmiesznego ksero z jakiejś-tam firmy windykacyjnej z Sopotu, które dostałam parę dni temu pocztą (listonosz przyniósł, bez potwierdzenia obdioru), że niby jak nie zapłacę w ciągu tygodnia to kiła, mogiła i w ogóle dżuma, cholera i Bóg wie co jeszcze :D straszą jakimiś karami itede itepe :D
A PRAWDA JEST TAKA, ŻE NIC NAM NIE MOGĄ ZROBIĆ :D

Po ip nie mają prawa szukać, gdyż takie rzeczy mogą tylko organy ścigania (np. policja) ;) choć wiem, że znają nasze ip, bo takowe zacytowali mi skubańce w tym cudnym liście :D

;) pozdrowionka :)

aaa list przyszedł do mnie dokładnie półtora roku po groźbach mailowych mimo że miał przyjść po 3 dniach chyba :D no ale cóż, ja ich liczyć nie uczyłam :D

Nie zarejestrowany
17-12-2011, 22:19
Szanowna Pani,
Poniewa�ź do dnia dzisiejszego nie
opłaciła Pani zaległej nale�źności
za zam�łwioną usługę, Pani
sprawa została przekazana do
obsługującej nas kancelarii
prawnej, kt�łra wystąpi
przeciwko Pani na drogę
postępowania sądowego.
Nadmieniamy, i�ź strona
przegrywająca w procesie
sądowym zobowiązana jest
zwr�łcić stronie przeciwnej
koszty poniesione w celu
dochodzenia przysługujących jej
roszczeń, w tym koszty
postępowania windykacyjnego oraz
zastępstwa procesowego, jak
r�łwnie�ź koszty sądowe i
komornicze.
W celu wyjaśnienia sprawy prosimy
o kontakt telefoniczny z Działem
Windykacji Prawnej pod numerem
58 553 20 00.
Z powa�źaniem,
Zesp�łł Pobieraczek.pl

Tydzień temu dostałam od nich taką wiadomość. co o tym myślicie? dodam, że próbowałam dzwonić na nr który podali ale nie dodzwoniłam się

Nie zarejestrowany
18-12-2011, 10:31
dostałaś to w mailu?? ja dostałam taki mail (pisałam wyżej) półtora roku temu, a teraz dopiero przyszło mi pocztą to z d*** wyjęte ksero skądśtam :D żadnego wezwania do sądu, komornika na chacie czy innych rzeczy/osób/ zwierząt :D

Nie zarejestrowany
18-12-2011, 17:41
tak. dostałam to w mailu. pocztą również mi przyszło jakieś 2 tygodnie temu. odpisałam wtedy mailem że nie zamierzam płacić bo nic nie pobierałam i takie tam. wtedy odpisał mi niejaki rafał górski powyższą wiadomość. czytałam dużo na forach na ten temat ale mimo wszystko, nie wiem dlaczego, ale się boję i ciągle o tym myślę:(

stalin10
18-12-2011, 20:27
ja rowneiz dostalem wezwanie do zaplaty ale to ignoruje ,bo to jest zwykle manipulowanie ludzmi ....nie wykonalem tam zadnej uslugi wiec nie zamierzam za to placic .A po za tym oni nigdy nie odpisali mi normalnie na mojego e maila tylko aktami prawnymi sie zalaniaja..........nawet z telewizja nie mogli porozmawiac ..............jeszcze nikt nie mial sprawy w asdzie takze nie przejmujcie sie tymi e milami

Nie zarejestrowany
18-12-2011, 21:14
A co sądzicie o tym całym pozwie zbiorowym?

Nie zarejestrowany
19-12-2011, 05:51
Witam
Mam ten sam problem, zarejestrowalem sie na znanym juz wszystkim portalu, podalem falszywe dane i dostaje na email wezwanie do zaplaty ! Placic mam ? Dodam ze daz im odpisalem i tam mieli ze email od tego i tego, a umowa u nich zawarta na Pawla Nowaka :P fo robic ? Niby umowa zawarta na pana X a emial od pana Y, maja moja iP do tego .
Tylko z drugiej strony na e-mailu tez moglem miec nie prawdziwe dane :P

Nie zarejestrowany
19-12-2011, 08:58
Witam ja tez mam takie wezwanie, jestesm za pozwem zbiorowym. A co do założenia sprawy w sądzie są potrzebne dowody czyli podpisana umowa na jakich warunkach zostanie wykonana usługa, odebrana i podpisana faktura VAT, wezwanie do zapłaty za potwierdzeniem odbioru i opis całej sytuacji. Jak narazie umowy żadnej do podpisu nikt nie dostał tak jaki nikt nie dostał faktury czy wezwania za potwierdzeniem odbioru. Więc poczekajmy i zobaczmy co wykombinuja dalej.

Nie zarejestrowany
19-12-2011, 14:37
Dajcie spokój, ja tez się na to dziadosatwo dałam nabrać - ale to chyba jedyna tak porąbana strona w polsce założona! Która normalna strona podspisuje umowę na podstawie akceptacji durnego reguilaminu któego czytanie zajmuje pól dnia a i tak nie wiadomo o xco w tym biegnie? Najbardziej nie rozumiem tego, że nie zamknęli i nie zabronili im tej cholernej działalnosci, przecież to chore! Oszukują i strasza ludzi na okragło i nadal za mało zeby ich w cholere zamknąć a przynajmniej ich stronę??!

Nie zarejestrowany
19-12-2011, 22:24
Im więcej bedziecie trząść porami na takich forach , tym bardziej zachęcacie te świnie z pobieraczka do gnębienia was. Nic nie mogą nikomu zrobić , żerują tylko na ludzkim strachu. I jedno pytanko - czy ktoś znalazł w sieci choćby jedną wzmiankę o finale takiej sprawy w sądzie ? - NIE ! bo nic takiego nie miało miejsca!!!!!!

szkabi
19-12-2011, 22:35
Witam, dziś miałam ten zaszczyt otrzymania pisma przedsądowego drogą pocztową. Czytam i widzę, że nie jestem jedyna. Właśnie się zastanawiam, czy ktoś miał założoną sprawę w sądzie. Mi dosyć szybko przesłali pismo pocztą po pierwszej informacji e-mailowej (jakieś 7 miesięcy.) Przyznam się, że trochę się boję ale nie chcę płacić tym złamasom. Więc liczę, że faktycznie, tak jak piszecie, nie założyli jeszcze nikomu sprawy w sądzie i nie założą.

Nie zarejestrowany
20-12-2011, 15:38
Witam.
u mnie ten sam problem, tyle że ja sie na takiej stronce nigdy nie pokazywałem. Na papierku który mi przysłali jest data rejestracji z dnia 12.09.2010 tylko że ja mam założony internet od marca tego roku. więc o co tu chodzi??
jak założyć konto na jakiej kolwiek stronce internetowej bez dostępu do internetu?? Czy oni są trzeźwi??

Dominikkpl
20-12-2011, 17:50
Ja to wysłałem, mam kopie na mailu tylko ze oni i tak tego nie czytaja! :) Debile!!!

Wyślij oświadczenie że rezygnujesz z ich usług. Tu masz link w którym pisze co zrobić. http://www.youtube.com/watch?v=dUR21PvkDiw

Nie zarejestrowany
20-12-2011, 20:39
Witam!
Mam ten sam problem! Zarejestrowałam się na tej stronie we wrześniu ubiegłego roku. Dostawałam maile wzywające do zapłaty, ale całą sprawę olałam po przeczytaniu komentarzy i opinii na forach internetowych. Nie wysłałam też żadnego wymówienia ani rezygnacji, gdyż było to i tak po upływie terminu. Dzisiaj przyszło mi listownie przedsądowe wezwanie do zapłaty oraz groźba wpisania do Krajowego Rejestru Długłów . Nic nie pobrałam z ich strony. Co mam zrobić, gdyż trochę się obawiam?

Nie zarejestrowany
20-12-2011, 21:38
Ja niestety tez się w to wpakowałam...przysyłali wezwania...ale nie zapłaciłam....i po pewnym czasie dali spokój....nic sobie z tego nie róbcie....moga wam naskoczyć !

Nie zarejestrowany
20-12-2011, 22:55
witajcie jaie mam szczescie ze was tu znalazlam wszystko o czym piszecie niestety i mi sie to przydazylo dla mnie troche to chore dlaczego mam placic za rejestracje na jakas stronke z ktorej w ogole nie korzystalam duzo osob pisze zeby nie placic im tez jestem za tym ale serducho mi pika i daje na wyobraznie wyraz "sadownie i po czterokroc odsetki"co dalej

Nie zarejestrowany
21-12-2011, 12:21
witajcie jaie mam szczescie ze was tu znalazlam wszystko o czym piszecie niestety i mi sie to przydazylo dla mnie troche to chore dlaczego mam placic za rejestracje na jakas stronke z ktorej w ogole nie korzystalam duzo osob pisze zeby nie placic im tez jestem za tym ale serducho mi pika i daje na wyobraznie wyraz "sadownie i po czterokroc odsetki"co dalej

Jak ja Ci wyślę takie kretyńskie pisemko na maila lub do skrzynki to wpłacisz mi na konto kasę bez pokwitowania, umowy, faktury niczego. Zapłać im najlepiej na 10 lat z góry żeby już do Ciebie nie musieli pisać. Ta złodziejska firma od kilku lat wodzi za nos całą Polskę, i cały czas znajdują się jakieś niedouki prawnicze, quazi-specjaliści od nowych technologii, którzy mówią coś o virtualnych umowach, rocznych niewidocznych zobowiązaniach i tym podobnych idiotyzmach. A ludzie dalej walą w pory i płacą z powodu 3 magicznych słów sąd, windykacja, rejestr długów ustawionych w dowolnej konfiguracji plus kilka cyferek z rękawa. To nic, że oprócz tych trzech słów w pismach jest stek bzdur i niekonsekwencji. Pracownicy UOKIK radzą ludziom w rozmowach nie płacić, ale oficjalnie nie powiedzą, że to oszuści, a wiecie dlaczego, bo są tacy sami zesrani jak i wy, jak widzą drukowane litery to już myślą, że to pismo święte, nie daj Boże jeszcze jak tam jest jakieś ksero pieczątki i faksymile podpisu to już im wtedy całkiem Bozia rozum odejmuje, po prostu dom wariatów.

Nie zarejestrowany
21-12-2011, 14:51
Jak ja Ci wyślę takie kretyńskie pisemko na maila lub do skrzynki to wpłacisz mi na konto kasę bez pokwitowania, umowy, faktury niczego. Zapłać im najlepiej na 10 lat z góry żeby już do Ciebie nie musieli pisać. Ta złodziejska firma od kilku lat wodzi za nos całą Polskę, i cały czas znajdują się jakieś niedouki prawnicze, quazi-specjaliści od nowych technologii, którzy mówią coś o virtualnych umowach, rocznych niewidocznych zobowiązaniach i tym podobnych idiotyzmach. A ludzie dalej walą w pory i płacą z powodu 3 magicznych słów sąd, windykacja, rejestr długów ustawionych w dowolnej konfiguracji plus kilka cyferek z rękawa. To nic, że oprócz tych trzech słów w pismach jest stek bzdur i niekonsekwencji. Pracownicy UOKIK radzą ludziom w rozmowach nie płacić, ale oficjalnie nie powiedzą, że to oszuści, a wiecie dlaczego, bo są tacy sami zesrani jak i wy, jak widzą drukowane litery to już myślą, że to pismo święte, nie daj Boże jeszcze jak tam jest jakieś ksero pieczątki i faksymile podpisu to już im wtedy całkiem Bozia rozum odejmuje, po prostu dom wariatów.

Zgadzam sie i popieram 1000%

Nie zarejestrowany
21-12-2011, 17:07
Ja pier***e!! Coś mi się kiedyś obiło o uszy w sprawie tych przekrętów, ale szczerze mówiąc nigdy się tym nie interesowałam. Zarejestrowałam się na tej głupiej stronie w pośpiechu, bo mnie tam przekierowało, a szukałam czegoś ważnego. nie przyszło mi do głowy, że to jacyś oszuści :/ Dziś sama dostałam słynne wezwanie przedsądowe ;p Na początku się przestraszyłam, bo na dzień dzisiejszy 100 zł wyrzucone w błoto, to dla mnie naprawdę dużo. Ale chciałam zapłacić... bo co jak potem będzie więcej... panika :/ Potem wymyśliłam, żeby iść na policję :/ Jednak postanowiłam poszukać informacji na ten temat. Przeczytałam całe to forum (aż 50 str ;d), kilka postów na innych i ten głupi regulamin POBIERACZKA. Przemyślałam wszystko spokojnie i dochodzę do wniosku, że macie racje :D Ludzie nie dajmy się zwariować!!! Olewam sprawę :D:D dzięki za pomoc !

Nie zarejestrowany
22-12-2011, 19:49
Witajcie! Rok temu- tak wynika z pisma, które otrzymałam- zarejestrowałam się na tym trefnym pobieraczku. Czytając Wasze wypowiedzi wnioskuję, ze to oszuści. Z tego co widzę, to większość- albo wszyscy nic nie pobrała. Ja niestety pobrałam jedną piosenkę, ale zrobiłam to w okresie tych darmowych 1o dni. W październiku ubiegłego roku dostałam kilka maili, na jeden odpowiedziałam- pisali dalej. W końcu dali spokój. A teraz po roku czasu dostaje list do skrzynki. Nie pasuje mi pieczątka tego całego windykatora- widać ze to logo drukowane czerwonym tuszem, po drugie jak ktoś wspomniał - pismo dostałam normalnie- nie priorytet. Dalej- nie mogłam się dodzwonić pod żaden z podanych nr- oba zajęte przez kilka godz, po 18 nikt nie odbierał.
W związku z tym mam pytanie- czy ktokolwiek pobrał coś z tej strony,a mimo wszystko ich olał i po czasie dali sobie spokój?
Z góry dziękuję za odpowiedź i Wesołych Świąt! :)

Nie zarejestrowany
23-12-2011, 10:08
Elektronik - 20.12.2011 o godz. 22:12
"> POBIERACZEK ODDAJE SPRAWY DO SĄDU. SĄD WYDAJE NAKAZ > ZAPŁATY. NALEŻY WTEDY - DO 14 DNI - ZŁOŻYĆ SPRZECIW OD > TEGO NAKAZU DO SĄDU I PO SPRAWIE.

Ręce opadają... Dlaczego to dziecko tak krzyczy?
Żeby pozwać kogokolwiek do sądu trzeba mieć zdolność procesową. W myśl zaś art. 199 paragraf 1 pkt 3 kpc sąd odrzuci pozew jeżeli jedna ze stron nie ma zdolności procesowej a spółki cywilne takiej zdolności przecież nie mają. (dla dociekliwych: wygooglojcie sobie resztę :). Np tu:
http://pamietnikwindykatora.pl/2011/04/30/zdolnosc-sadowa-spolki-cywilnej/

W tłumaczeniu na język ludzki: spółka cywilna (w odróżnieniu od spółek zoo, akcyjnych itd.) nie jest przedsiębiorcą w rozumieniu prawa. To jest zwykła kartka papieru. Nie chce mi się nawet podawać podstawy prawnej, jeśli ktoś zapłacił haracz Kwiatkowskiej i Peisertowi to jego sprawa. Śmierć frajerom! :)

Ci goście nieprzypadkowo zawiązali właśnie taką spółkę, żeby nie można było pozwać tej "spółki" do sądu. Pozwać za to można wspólników :). Jak znajdą się chętni to pomogę :).

Adresy wspólników:
Peisert Rafał Maciej, NIP 9531832755, nr wpisu w ewidencji działalności gospodarczej 105178, ul. Sandomierska 30/25, 85-830 Bydgoszcz.
Iwona Kwiatkowska, nr wpisu w ewidencji działalności gospodarczej 139306, ul. Dywizjonu 303 33E/16, 80-462 Gdańsk.

"Dane ujawnione w ewidencji działalności gospodarczej, są jawne i mogą być upubliczniane osobom trzecim, nawet bez wykazania przez nie interesu prawnego uzasadniającego potrzebę pozyskania tych danych", co też niniejszym czynię. Jak kogoś interesują szczegóły to pomoże googel, można też zajrzeć tu:
http://www.amadeus.biz.pl/pl/ochrona_danych_osobowych_-adresu_zamieszkania-_wspolnikow_spolki_cywilnej/252/

Powszechnie wiadomo, że pracownicy pewnej "firmy" dokładnie śledzą różne fora, często nawet dokonują wpisów, podając się za poszkodowanych, pozwanych a potem różne dzieci (jak to zacytowane na początku) powtarzają potem te głupoty. To taki podkradaczkowy marketing, żeby nastraszyć frajerów. Mam podstawy przypuszczać, że po przeczytaniu niniejszego wpisu wspomniani pracownicy poinformują o nim swoich mocodawców, bo jest on nieco odmienny od innych wpisów a ci goście czytają przecież fora bardzo dokładnie. Muszę przyznać - to był naprawdę niezły sztos. Tyle kasy wyciągnąć od frajerów... W moich ustach to jest naprawdę komplement :). "

Pozwoliłam sobie na skopiowanie i wklejenie twojej wyowiedzi bo uwazam ze wiekszość osób powinna z nia sie zapoznac :)

Nie zarejestrowany
23-12-2011, 17:29
No ja nie płaciłem im wcale ale też nie wypowiadałem umowy - czy mam teraz wysłać im wypowiedzenie w formie pisemnej, gdyż niestety podałem właściwe dane :( nadmienię, że było to ponad rok temu i teraz sobie o mnie przypomnieli :) tzn. niby wypowiedzenie wysłałem ale w formie mailowej